Ειδικά για τα δημόσια έργα, έχουν υποβληθεί προσφορές για έργα άνω των 60 εκατ. ευρώ
Στην οργανική ανάπτυξη και στις εξαγορές επικεντρώνει την ανάπτυξή της το υπόλοιπο του 2024, αλλά και τα επόμενα χρόνια η εισηγμένη εταιρεία.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας, η διοίκηση της Profile έχει ήδη υποβάλει προσφορές για δημόσια έργα άνω των 60 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το ανεκτέλεστο στην παρούσα φάση αγγίζει τα 130 εκατ. ευρώ με ορίζοντα τριετίας.
Κατά τον Πρόεδρο της εταιρείας Χαράλαμπο Στασινόπουλο, εξάλλου, βασικό κριτήριο της εισηγμένης είναι είτε η συμπληρωματικότητα των προϊόντων και των λύσεων είτε η ευκαιρία γεωγραφικής επέκτασης σε αγορές, όπου μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσία.
Εν έτει 2024, η εταιρεία βρίσκεται μέσω των προγραμμάτων που παρέχει, σε 50 χώρες του εξωτερικού, ενώ διερευνώνται ευκαιρίες για πιθανές εξαγορές σε κράτη της Δυτικής Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ισπανία και τη Γερμανία.
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά. Έχουμε σοβαρό pipeline. Είμαστε καλά τοποθετημένοι. Όταν δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία θα κάνουμε την κίνησή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν στην Γενική Συνέλευση, η Profile διαθέτει μια ρευστότητα άνω των 12 εκατ. ευρώ, ικανή να χρηματοδοτήσει τόσο την οργανική της ανάπτυξη όσο και τα πλάνα των εξαγορών.
«Βλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία και να λανσάρει νέες λύσεις και προϊόντα. Δεν έχουμε εξάρτηση από κάποιο πελάτη, από κάποιο προϊόν ή από κάποια γεωγραφική περιοχή» πρόσθεσε από την πλευρά του και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ευάγγελος Αγγελίδης.
Ενδιαφέρον για το ΑΙ
Από τον κ. Αγγελίδη, επίσης, τονίστηκε η μεγάλη ευκαιρία που ανοίγει για την εταιρεία ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι η Profile δραστηριοποιείται, ήδη, στο ΑΙ μέσω της νέας λύσης AI.Adaptive, που είναι λειτουργική με τις fintech πλατφόρμες του ομίλου.
Κατά τις εκτιμήσεις των στελεχών της εισηγμένης, η χρήση του ΑΙ θα συνδράμει στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων σε κάθε διακριτό προϊόν του.
Αυτό ενισχύεται και από πρόσφατη μελέτη της Gartner, σύμφωνα με την οποία οι ανάγκες της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αγοράς για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να εκτιναχθούν στα 55,2 δισ. δολ. έως το 2027.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Bosch: Προχωράει σε 5.500 απολύσεις εν μέσω κρίσης στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
- ΟΤΕ: Αγορές μετοχών αξίας 6,15 εκατ. ευρώ
- Οι Σαουδάραβες στην Αθήνα για το ελληνικό φάρμακο
- CEPE: Οι δασμοί στις εισαγωγές Κίνας θα επηρεάσουν την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας χρωμάτων της ΕΕ
- Αναβλήθηκε η δίκη της Ειρήνης Μουρζούκου για συκοφαντική δυσφήμιση
- Q&R: Σε πρώιμες επαφές με εταιρείες για το ενδεχόμενο εξαγοράς
- Πως θα δουλέψουν τα εμπορικά καταστήματα στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- Μητσοτάκης στο συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ: «Η Ευρώπη πρέπει να γεφυρώσει το τεχνολογικό χάσμα με τις ΗΠΑ»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις