Τουρισμός

Πριγκιπική παρουσία στην Ελαφόνησο

Financialreport.gr

O πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό.

Για συνέδριο οικοτουρισμού

Στην Ελαφόνησο θα βρεθεί ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό τις επόμενες ημέρες καλεσµένος στο συνέδριο Elafonisos Eco (14 έως 16 Απριλίου). Πρόκειται για εκδήλωση που έχει σκοπό την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήµατος της περιοχής. Θα συζητηθούν ο βιώσιµος τουρισµός, η σωστή διαχείριση του νερού, η οικολογική γαστρονοµία και οι δράσεις καθαρισµού του περιβάλλοντος όπως ανέφερε στο ΕΡΤNews και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» η υπεύθυνη του έργου Ελευθερία Κοκκινάκη.

Ο πρίγκιπας του Μονακό, είχε επισκεφθεί και πάλι στην Ελαφόνησο στο περελθόν ενώ πέρυσι ταξίδεψε στην Αλόννησο για την προστασία της µεσογειακής φώκιας.

Την πρώτη µέρα θα δοθεί πριβέ δείπνο προς τιµήν του. Την εποµένη θα παρουσιαστεί η ατζέντα για την αντιµετώπιση του προβλήµατος του λεοντόψαρου και θα συζητηθούν στρατηγικές δράσης. Ο πρίγκιπας αναµένεται να αναχωρήσει το απόγευµα της ίδιας ηµέρας.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή η κυρία Κοκκινάκη το Elafonisos Eco είναι ένα συνέδριο που γίνεται στην Ελαφόνησο εδώ και οκτώ χρόνια και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό θα βρεθεί εκεί προκειμένου να βοηθήσει σε ένα project για την αντιμετώπιση του λεοντόψαρου, ένα ψάρι πολύ νόστιμο που όμως τρώει όλα τα μικρά ψάρια και έχει έρθει από τον Ινδικό Ωκεανό, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στο οικοσύστημα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu