H πρόταση για τη δημιουργία ενός «κόμβου φυσικού αερίου» στην Τουρκία παραμένει ακόμη στην ατζέντα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν απορρίπτει συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας και ότι η πρωτοβουλία των Αφρικανών ηγετών, καθώς και η πρόταση της Κίνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ειρήνευση.
Ταυτόχρονα ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της συνόδου Ρωσίας-Αφρικής που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μια εκεχειρία όταν ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται.
H πρόταση για τη δημιουργία ενός «κόμβου φυσικού αερίου» στην Τουρκία παραμένει ακόμη στην ατζέντα, δήλωσε παράλληλα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, διευκρινίζοντας ότι επιθυμεί να δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα για πωλήσεις φυσικού αερίου και όχι χώρο αποθήκευσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη
Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αλλαγή στο μέτωπο προς το παρόν, ούτε κάποια εντατικοποίηση των μαχών. Είπε επίσης ότι μετά τις 4 Ιουνίου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει 415 άρματα και 1.300 θωρακισμένα οχήματα.
Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας είπε ότι χάρη σ’ αυτήν και στο γεγονός ότι οι τιμές αυξήθηκαν, οι ρωσικές εταιρείες θα αποκομίσουν μεγαλύτερο κέρδος το οποίο η Ρωσία θα μοιραστεί με τις φτωχότερες χώρες «χάρη στις δωρεάν παραδόσεις των σιτηρών μας». Η Ρωσία, πρόσθεσε, παραμένει ο κορυφαίος εξαγωγές σιτηρών στον κόσμο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις