Πολιτική

Politico για Τζιτζικώστα: Έχει την πιο εντυπωσιακή λίστα ακινήτων, πήρε και 18.000 ευρώ από την ΕΕ για μία από τις φάρμες του

Εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τα καθήκοντά του ως Επίτροπος Μεταφορών - Τουρισμού, καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην «τουριστική βιομηχανία», αναφέρει το δημοσίευμα

«Ο Έλληνας πολιτικός, ο οποίος δηλώνει επίσης ότι κατέχει μετοχές άνω των 200.000 ευρώ σε διάφορες επιχειρήσεις (από γαλακτοκομικά προϊόντα έως φωτοβολταϊκά), έλαβε επίσης χρηματοδότηση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρώπης για μια από τις φάρμες του αξίας 18.116,30 ευρώ», αναφέρει σε δημοσίευμά του για το νέο Επίτροπο Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, το Politico, εντάσσοντάς τον στο αφιέρωμα για τους «γαιοκτήμονες Επιτρόπους».

Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο Έλληνας Απόστολος Τζιτζικώστας έχει την πιο εντυπωσιακή λίστα ακινήτων, με τέσσερις σελίδες της δήλωσής του (σ.σ. Πόθεν Έσχες) που περιγράφουν τα περιουσιακά στοιχεία του (σ.σ. στα οποία περιλαμβάνονται) 16 διαμερίσματα, 6 καταστήματα, πολλά γκαράζ και αποθηκευτικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα».

Μάλιστα επισημαίνεται ότι «η οικογένεια του Τζιτζικώστα είναι ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στη χώρα, με ιδιοκτησία γης που χρονολογείται από αιώνες. Η οικογένεια του Τζιτζικώστα είναι από τις πλουσιότερες της Βόρειας Ελλάδας».

Ωστόσο, το Politico εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την εκτέλεση των καθηκόντων του κ. Τζιτζικώστα ως Επιτρόπου Τουρισμού (εκτός από Μεταφορών), καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην «τουριστική βιομηχανία».

Εγείρονται «ερωτήματα σχετικά με αποφάσεις που θα μπορούσε να λάβει και που ενδεχομένως θα επηρέαζαν την αξία των ακινήτων του» αναφέρει το Politico επικαλούμενο δηλώσεις ευρωβουλευτή ο οποίος επέλεξε να διατηρηθεί η ανωνυμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν απάντησε σε αίτημα του Politico για σχολιασμό.

Αφορμή για το παραπάνω δημοσίευμα αποτέλεσμα η εξέταση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από την Επιτροπή JURI του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως αναφέρει το Politico, «τα μέλη της είχαν μόλις τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης για να εξετάσουν εκατοντάδες σελίδες δηλώσεων που παρείχαν οι ίδιοι οι Επίτροποι, σε μια διαδικασία τόσο αδιαφανή που υπάρχει ελάχιστος χώρος για πραγματικό έλεγχο».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu