Η τιμή της μετοχής την Παρασκευή υποχώρησε σημαντικά και έκλεισε στην ίδια τιμή του προσφερόμενου τιμήματος
Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, το ΤΧΣ ανακοίνωσε πως αποδέχτηκε τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της UniCredit για την αγορά του 9% των μετοχών της Alpha Bank. Το προσφερόμενο τίμημα 1,39 ευρώ ανά μετοχή είναι βελτιωμένο 4,5% σε σύγκριση με την αρχική προσφορά 1,33 ευρώ. Είναι επίσης 9,44% υψηλότερο σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής πριν δημοσιοποιηθεί η αρχική πρόταση της UniCredit. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι μία σπουδαία πρόταση. Αντίθετα, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι το ΤΧΣ βιάστηκε να αποδεχθεί την πρόταση της UniCredit αφού σύμφωνα με τη διοίκηση της Alpha Bank, η αποτίμηση της τράπεζας είναι από τις πιο χαμηλές και το μέλλον της και πριν την πρόταση της UniCredit προδιαγραφόταν λαμπρό. Και θα δώσει και μέρισμα (το οποίο θα λάβει η UniCredit). Έτσι, έλεγε η διοίκηση Ψάλτη σε όλους τους τόνους.
Στην όλη υπόθεση υπάρχει και μία σύμπτωση. Η τιμή της μετοχής της Alpha Bank την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε σημαντικά 2,58% και έκλεισε σε ποιά τιμή; Η απάντηση είναι ότι έκλεισε στα 1,39 ευρώ δηλαδή στην ίδια τιμή της βλετιωμένης προσφοράς! Μάλιστα, είχε προηγηθεί ακόμα μια σημαντική πτώση της μετοχής την Πέμπτη κατά 1,92%.
Η δεύτερη σύμπτωση είναι ότι την Παρασκευή η Unicredit εκδήλωσε την βελτιωμένη προσφορά, δηλαδή φανέρωσε το 1,39 ευρώ.
Προσωπικά δεν πιστεύω σε τέτοιες συμπτώσεις, αλλά δεν είναι και δουλειά μου να αναζητήσω την αλήθεια. Ελπίζω κάποιοι που είναι η δουλειά τους να το κάνουν.
Σήμερα Δευτέρα, το Χρηματιστήριο άνοιξε με μικρή πτώση. Λίγο μετά το άνοιγμα και η τιμή της μετοχής της Alpha Bank υποχωρεί 1,79% στο 1,37 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις