Iδιαιτέρως χρήσιμη είναι η αξιοποίηση εργαλείων ΑΙ και η ανάπτυξη πελατολογίου νεότερων γενεών (Millenials, Gen Z), οι οποίες προτιμούν εναλλακτικά προϊόντα και δίκτυα διάθεσης
Δυναμικό περιθώριο ανάπτυξης έχουν τα ελληνικά καλλυντικά στις ΗΠΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έρευνα αγοράς για τον κλάδο που εξέδωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.
Πιο συγκεκριμένα, ως προς τα ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έρευνα, υπάρχει σημαντικό περιθώριο ενίσχυσης της παρουσίας τους στην αγορά των ΗΠΑ, τόσο μέσω των προηγμένων τεχνολογιών παραγωγής, αλλά και μέσω πιο εντατικού και αποτελεσματικού μάρκετινγκ (π.χ. προβολή μέσω κοινωνικών δικτύων, συνεργασία με influencers) για την εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με την ποιότητα των ελληνικών καλλυντικών και τις ευεργετικές ιδιότητές τους (χρήση ποιοτικών φυσικών συστατικών, ελληνικού ελαιόλαδου κλπ.).
Κατά όσα τονίζονται στη μελέτη, πάντως, ιδιαιτέρως χρήσιμη είναι η αξιοποίηση εργαλείων ΑΙ και η ανάπτυξη πελατολογίου νεότερων γενεών (Millenials, Gen Z), οι οποίες προτιμούν εναλλακτικά προϊόντα και δίκτυα διάθεσης.
Υψηλή κατανάλωση σε Βόρεια Αμερική και Δυτική Ευρώπη
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η περιοχή της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης κατατάσσονται ως πρώτη και δεύτερη κατά σειρά μεγέθους αγορές της βιομηχανίας ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας παγκοσμίως.
Επίσης, η Βόρεια Αμερική κατατάσσεται τέταρτη σε απόλυτη αύξηση της αξίας των πωλήσεων για προϊόντα «premium» υψηλής ποιότητας και καλλυντικά μαζικής παραγωγής. Σε επίπεδο όγκου και αξίας κατανάλωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, οι Αμερικανοί καταναλωτές έχουν δαπανήσει υψηλότερα επίπεδα διαθέσιμου εισοδήματος στα καλλυντικά απ’ ότι στο παρελθόν.
Εξάλλου, η μέση ετήσια δαπάνη για προϊόντα προσωπικής φροντίδας μεταξύ των καταναλωτών των ΗΠΑ έχει διακυμάνσεις με την πάροδο του χρόνου, καθώς επηρεάζεται από διάφορες τάσεις και οικονομικούς παράγοντες (συνήθως ανοδικά). Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2021, τα νοικοκυριά των ΗΠΑ ξόδευαν κατά μέσο όρο 197 δολάρια ετησίως σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, από 182 δολάρια το 2020.
Η έρευνα, δε, επισημαίνει ότι η ζήτηση για προϊόντα καλλυντικών και προσωπικής φροντίδας στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα έτη, ιδίως όσον αφορά προϊόντα, όπως τα φυσικά/βιολογικά/οργανικά/καθαρά καλλυντικά, τα indie καλλυντικά, τα premium καλλυντικά, τα εξειδικευμένα καλλυντικά, τα καλλυντικά πολυτελείας, τα προϊόντα που παράγονται υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές (περιβαλλοντικά πρότυπα, διασφάλιση απαγόρευσης αναγκαστικής εργασίας, παράλειψη δοκιμών σε ζώα, πιστοποίηση της ασφάλειας συστατικών και της απουσίας χημικών, πιστοποίηση της υψηλής απόδοσης ή των φαρμακευτικών ιδιοτήτων κλπ.).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιδρυμα Ελενα Ηλιοπούλου Γιαμά: Υποτροφία στον διδακτορικό φοιτητή του Karolinska Institutet Ανδρέα Κουλούρη
- Ολι Ρεν (ΕΚΤ): Δεν είμαστε η 13η περιφέρεια της FED, αλλά παίρνουμε δικές μας αποφάσεις
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρευστοποιήσεις και ράλι 12,9% από ΟΛΘ
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- PRODEA Investments: Εβδομη περίοδος εκτοκισμού πράσινου ομολόγου
- Τραγωδία στο Σχηματάρι: Νεκρός σε τροχαίο ο αστυνομικός διευθυντής και συγγραφέας, Απόστολος Μάσπερο
- Optima Leasing: Oι στόχοι της νέας θυγατρικής της Optima Bank – Ποιος είναι ο CEO
- GlaxoSmithKline: Προχωρά στην εξαγορά της IDRx με προσφορά που φτάνει τα 1,15 δισ. δολάρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις