Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκαν το απόγευμα τα χρήματα της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης.
Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβλήθηκαν περί τα 44 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων που θα βρει κάποιο ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό φτάνει στους 351.000 καταναλωτές.
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη είτε από την Τρίτη το μεσημέρι είτε, σε ορισμένες περιπτώσεις από την Τετάρτη λόγω του valeur που ισχύει στις τραπεζικές συναλλαγές.
Ο αριθμός των καταναλωτών που έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα θέρμανσης έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 600.000, ενώ από αυτούς οι 570.000 κρίνεται, με βάση τα εισοδηματικά και λοιπά κριτήρια, ότι είναι δικαιούχοι.
Ωστόσο, τουλάχιστον 160.000 – 170.000 από τους συνολικά 570.000 δικαιούχους δεν θα βρουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς καθώς είτε δεν είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση για να εισπράξουν την προκαταβολή (σ.σ. απαιτείται η συμπλήρωση του σχετικού κωδικού) είτε δεν είχαν προχωρήσει ακόμη στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
Η καταβολή των χρημάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, τουλάχιστον με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σύγκρουση οχήματος που παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση με τρένο της Hellenic Train
- Παραδόθηκε το Αγιο Φως στην ελληνική αποστολή
- Πότε αναμένεται το Άγιο Φως στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Σερβία: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της δημόσιας τηλεόρασης από τους φοιτητές
- Τένις: Χαμηλότερα στην κατάταξη ο Τσιτσιπάς
- Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
- Πούτιν: Aνακοίνωσε «πασχαλινή εκεχειρία»
- Aργυρού για αναβάθμιση από S&P: Πιο αξιόπιστη η Ελλάδα, έρχονται χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις