Πολιτική

Πέτσας: Σταδιακή κατάργηση φόρων

Για σταδιακή κατάργηση των φόρων και για διατήρηση του αφορολόγητου και του επιδόματος σύνταξης έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ.Πέτσας, ο οποίος επανέλαβε πως έως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το 2023, δεν θα υπάρχουν ούτε η εισφορά αλληλεγγύης ούτε το τέλος επιτηδεύματος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Πέτσας και με αφορμή τις εξαγγελίες του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είδε τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο στάδιο μείωσης που στον προγραμματισμό είναι να εφαρμοστεί από 1/1/2021.
«Στην επόμενη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σε θέση να πει τι έκανε φέτος» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με τις 120 δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να αξιοποιήσουν τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις και το χαμηλό επιτόκιο καθώς, όπως είπε, αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία που δίνεται.
«Το σχέδιο είναι όλα αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης χθες να συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα.
Εκεί θα υπάρχει μείωση των φόρων με έναρξη ισχύος.
Για παράδειγμα η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% θα αρχίζει για τα εισοδήματα του 2019 από την 1/1/2020.
Η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για τα φυσικά πρόσωπα θα αρχίζει από 1/1/2020.
Η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης θα έχουν ημερομηνίες εφαρμογής ώστε να έχουν φύγει τον τελευταίο χρόνο αυτής της κυβέρνησης.
Μακάρι να έχουμε δημοσιονομικό χώρο ώστε αυτές οι μειώσεις που περιγράφονται να έρχονται νωρίτερα στο χρόνο» τόνισε ο κ.Πέτσας, αναφέροντας ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2019 καθώς ανεβαίνει ο δείκτης εμπιστοσύνης.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ευκλ. Τσακαλώτου ότι «δεν βγαίνει ο λογαριασμός» για τα μέτρα ελάφρυνσης της φορολογίας, σχολίασε ότι αυτή είναι αντιφατική καθώς «δεν μπορείς να λες ότι τα μέτρα είναι λίγα και ταυτόχρονα να λες ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι «το βλέμμα της κυβέρνησης είναι προς το μέλλον και την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και όχι στο παρελθόν» και ότι θέματα όπως το πρώτο 6μηνο του 2015, η υπερχρέωση της ΔΕΗ ή το σκάνδαλο Novartis αφορούν τη δικαιοσύνη και το κοινοβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει για το αν θα υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu