«Στον καθαρό καπιταλισμό δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό», τονίζει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού
Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης διαμηνύει ότι «η ισότητα, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι στην ιδεολογική καρδιά της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί να αφήσουμε άλλα κόμματα να τα οικειοποιηθούν;» αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Με την ιδιότητά του ως μέλος της επιτροπής που όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2021 για την χάραξη της στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ο κ Πατέλης, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά σημειώνει ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ ως το 10ο της μέλος, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ανακόλουθο κάποια άλλη παράταξη να είναι αυτή που θα την καταστήσει το 16ο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα θεσπίσει την ισότητα στον γάμο, θέτοντας την χώρα μας στην “σωστή πλευρά της ιστορίας” και σε αυτό το ζήτημα.
Ο κ. Πατέλης επισημαίνει ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον, ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε επιχειρηματολογήσει το 2011: «Δεν υποστηρίζω τον γάμο ομοφύλων, παρότι είμαι συντηρητικός, υποστηρίζω τον γάμο ομοφύλων, επειδή είμαι συντηρητικός». Απευθυνόμενος σε όσους διαφωνούν με την ισότητα στον γάμο υπογραμμίζει: «Σέβομαι απόλυτα την διαφορετική άποψη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διχάσουμε».
Ο κ Αλέξης Πατέλης καταλήγει με απόσπασμα της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών το 2015: «Θα ήταν λάθος να ισχυριστούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν σέβονται την ιδέα του γάμου. Η αλήθεια είναι ότι τον σέβονται, και τον σέβονται τόσο βαθιά που αποζητούν την προσωπική τους ολοκλήρωση μέσα από αυτόν. Προσδοκούν ότι δεν θα είναι καταδικασμένοι να ζουν στην μοναξιά, αποκλεισμένοι από έναν εκ των παλαιότερων θεσμών του πολιτισμού μας. Επιζητούν την ισότητα στην αξιοπρέπεια έναντι του Νόμου».
«Όλα αυτά προ Κασσελάκη, ο οποίος έχει επιδείξει έναν ναρκισσισμό εφάμιλλο του κ. Βαρουφάκη, αποδεικνύοντας ότι η προσωπικότητα κάποιου είναι κάτι ανεξάρτητο από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό» τόνισε. Παράλληλα, ο κ. Πατέλης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη «ο οποίος, αφού δεσμεύθηκε στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών ότι θα στηρίξει την ισότητα στον γάμο, σήμερα μιλάει για «κορδόνια» και για μικροπολιτικούς λόγους εργαλειοποιεί;». Όσο για το ΚΚΕ δήλωσε πως «διαχρονικά έχει τοποθετηθεί εναντίον του θεσμού του γάμου, αλλά και στον σταλινισμό ομοφυλόφιλοι ήταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ προχθές ο κ. Κουτσούμπας υιοθέτησε ομοφοβική ρητορική ντροπής. Στον καθαρό καπιταλισμό δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις