«Το “επιτελικό” κράτος του κ. Μητσοτάκη...σήμερα ομολογεί ότι απέτυχε να διασφαλίσει ένα πλήρες και υπεράνω αμφιβολίας κρατικό πόρισμα»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε σήμερα λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης της κοινής γνώμης και συγκάλυψη από την ανάποδη. Η επίθεση είναι διαχρονικά η καλύτερη άμυνα, αλλά δεν αρκεί για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για το φιάσκο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς.
Όπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ομολογεί ότι απέτυχε να διασφαλίσει ένα έγκυρο και επαρκές κρατικό πόρισμα. Οι ίδιοι άνθρωποι αποκαλούσαν το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ «Ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» και διαβεβαίωναν δημόσια ότι στελέχωσαν την Επιτροπή με τους καλύτερους, που υπάρχουν στην Ευρώπη. Σήμερα χαρακτηρίζουν «εργαλείο παραπλάνησης», το πόρισμα της επιτροπής, που οι ίδιοι όρισαν.
Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη, που δεν κατάφερε να εγκαταστήσει τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο και να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβατών, σήμερα ομολογεί ότι απέτυχε να διασφαλίσει ένα πλήρες και υπεράνω αμφιβολίας κρατικό πόρισμα για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στη χώρα μας. Αντί να νίπτουν τα χείρας τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Μαρινάκης: Το οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης της κοινής γνώμης καταρρέει
Νωρίτερα, για τις εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών είχε τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Την ημέρα που παρουσίασε το πόρισμά του ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ο κ. Ανδρουλάκης, λίγα λεπτά μόλις αφότου ξεκίνησε η παρουσίαση, προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Η αντιπολίτευση πιάστηκε από ένα μικρό κομμάτι του πορίσματος για την πυρόσφαιρα και εύφλεκτα υλικά. Ακόμα και σε αυτό το σημείο υπήρξε πιθανολόγηση και η ανάγκη περαιτέρω έρευνα. Αποκαλύπτεται ότι ο τρόπος που βγήκε το συγκεκριμένο συμπέρασμα ήταν προβληματικός. Βγήκαν κάποια συμπεράσματα που φαίνεται ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα έπρεπε να βγουν, υπάρχουν σαφείς αποστάσεις από τα δύο ξένα πανεπιστήμια από το πόρισμα. Το τι έγινε, θα τα απαντήσουν αρμοδίως οι υπεύθυνοι.
Υπήρξε ένα οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης της κοινής γνώμης που καταρρέει μέρα με τη μέρα, υπήρξε συγκάλυψη της αλήθειας, στο τέλος της ημέρας θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σκεφτείτε πάντως πόσες μισές αλήθειες ήξερε ο κόσμος πριν από λίγες εβδομάδες, πόσα πράγματα βγήκαν εκ των υστέρων. Γιατί βιάστηκαν; Όλοι αυτοί πρέπει να δώσουν απαντήσεις», τόνισε οκ. Μαρινάκης και συνέχισε: «Το σκέλος του πορίσματος που οδήγησε στην πρόταση δυσπιστίας φαίνεται ότι έχει αμφισβητηθεί. Ότι δηλαδή υπήρχε εύφλεκτο υλικό, που μετέφερε λαθρέμπορος και κάλυψε η κυβέρνηση και γι’ αυτό έκανε το μπάζωμα. Ας αφήσουμε έστω και τώρα να κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της».
Αναφορικά με τον επικεφαλής του Οργανισμού, κ. Παπαδημητρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν είμαι αυτός που θα αξιολογήσει τον επικεφαλής ενός ανεξάρτητου οργανισμού, απαντώ με βάση τα δεδομένα. Άπαντες κρίνονται και αξιολογούνται».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τέταρτη ημέρα κατάρρευσης – Στο -4,5% ο Stoxx
- Κυρανάκης για Τέμπη: Θα δοθούν αποζημιώσεις στους δυο εργαζόμενους του κυλικείου της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Πλήρης αδιαφάνεια στη χρηματοδότηση των ΜΚΟ
- Πιερρακάκης: «Η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει τη δυναμική της οικονομίας»
- ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Άμεση διόρθωση του πορίσματος με την απαλοιφή του κεφαλαίου για τις αιτίες της πυρόσφαιρας
- Καναδάς: Προσέφυγε στον ΠΟΕ για τους δασμούς ΗΠΑ στα αυτοκίνητα
- Aegean: Στις 29 Απριλίου η ΓΣ για την διανομή μερίσματος
- Νέα ρουκέτα Τραμπ: Επιπλέον δασμοί 50% στην Κίνα από 9 Απριλίου αν δεν πάρει πίσω τα αντίποινα του 34%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις