Επιχειρήσεις

Παγωτά Δωδώνη: Η απόφαση για την εξυγίανση, τα νέα premium brands και το «προσωπικό χωρίς όνειρα»

Financialreport.gr

Η εταιρεία εξαγόρασε τα Παγωτά Δωδώνη πριν από δέκα μήνες

Στην αναμονή για την απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση των παγωτών με το εμπορικό σήμα «Δωδώνη» βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η εταιρεία Φούρνοι Βενέτη εν μέσω νέων ανοιγμάτων όπως το πρόσφατο, καθώς άνοιξε τις πύλες του τον περασμένο Δεκέμβριο, Jackson’s Veneti στο Κολωνάκι.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας αυτής συζητήθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η τελική απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να πάρει και επίσημα μπροστά το business plan της εταιρείας δια χειρός Βενέτη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε σχετική εκδήλωση ο επικεφαλής της αλυσίδας Φούρνοι Βενέτη, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, πέρα από την νομική απόφαση που αναμένεται, η εταιρεία βρίσκεται, ήδη, σε διαδικασία ανάπτυξης του brand, τόσο μέσω των ήδη υπαρχόντων καταστημάτων, όσο και μέσω του δικτύου καταστημάτων Βενέτη.

Εξάλλου, κατά όσα τόνισε ο κ. Μονεμβασιώτης ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν αναπτυχθεί νέες γεύσεις παγωτού, με βάση συνταγές του… 1967, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι η εταιρεία θέλει το προϊόν που παράγει είναι πολύ κοντά στο “παλαιού τύπου και αγνό παγωτό”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση των τιμών λόγω των πολύ εκλεκτών πρώτων υλών, ενώ εγκυμονεί και κινδύνους σε σχέση με το αν τα καταστήματα franchise θα δεχθούν αυτά τα νέα και πιο ενισχυμένα σε ό,τι αφορά το κόστος τους προϊόντα. Κατά τον κ. Μονεμβασιώτηαυτό εναπόκειται στους υπεύθυνους των καταστημάτων να αποφασίσουν αν θα βάλουν στα καταστήματα τα νέα προϊόντα“.

Παράλληλα, μέσα στην επόμενη διετία η ανάπτυξη του παγωτού Δωδώνη θα στηριχθεί στο τρίπτυχο “τζελατέρια, γαλακτοπωλείο και ζαχαροπλαστείο”, με γάλα από παραγωγούς από τη Βοιωτία.

Συνάντηση με τους υπεύθυνους όλων των κομμάτων

Σε μια περίοδο που η ενέργεια και οι πρώτες ύλες εξακολουθούν να είναι τα φλέγοντα ζητήματα στην εστίαση, η Ένωση στην οποία είναι Πρόεδρος ο κ. Μονεμβασιώτης, με έτος ίδρυσης το 2023, η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής (EΕΠΑΖ) μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να συναντηθεί με τους αρμόδιους όλων των κομμάτων, προκειμένου να τους θέσει τα διαχρονικά ζητήματα του κλάδου. “Τα πρώτα θέματα στην ατζέντα μας στις συναντήσεις με τους φορείς είναι η ακριβή ενέργεια, η εκτόξευση των τιμών των πρώτων υλών και το τρίτο είναι το ζήτημα του προσωπικού. Στα δυο πρώτα πιστεύουμε ότι η πολιτεία θα μας βοηθήσει να βρούμε κάποια λύση, στο τρίτο δεν υπάρχει ελπίδα“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα ο κ. Μονεμβασιώτης μίλησε μια ακόμα φορά για το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, η οποία θα πάει πίσω σχέδια όπως η δημιουργία μιας φάρμας στη Βοιωτία, η οποία μάλλον θα γίνει τα επόμενα χρόνια στην Αττική, καθώς δεν μπορεί να λυθεί το ζήτημα της μετακίνησης των εργαζομένων. “Οι εργαζόμενοι πλέον έχουν χάσει το όνειρο, δεν έχουν ελπίδα και φιλοδοξία να γίνουν καλύτεροι μέσα από τη δουλειά, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να τελειώσουν το ωράριο τους και να φύγουν ” επισήμανε με νόημα.

Μ.Μπακ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu