Σύγκριση με την κυβέρνηση της Σλοβενίας που πέτυχε άμεση χρηματοδότηση άνω των 2,7 δισ. ευρώ για τις πλημμύρες της από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης δόθηκαν στη Σλοβενία, για τις πρόσφατες πλημμύρες που υπέστη, και δεν περισσεύει τίποτα για την Ελλάδα, ο Πέτρος Κόκκαλης θέτει θέμα ελληνικών καθυστερήσεων και αδιαφάνειας.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση “να λειτουργήσει εθνικά, όχι κομματικά” και να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς του κράτους.
Όπως σημειώνει:
– Ένα μήνα και μία μέρα πριν την Κακοκαιρία Daniel, στις 3 Αυγούστου του 2023, πλημμύρισαν τα 2/3 της έκτασης της Σλοβενίας. Η κυβέρνηση της Σλοβενίας, σε μία μέρα, απέστειλε συγκεκριμένη ενημέρωση για την κατάσταση στην Κομισιόν ζητώντας την βοήθεια και την αρωγή της Ένωσης. Την τρίτη ημέρα, Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Σλοβακία προσέτρεξαν στη βάση αυτής της ενημέρωσης με εξοπλισμό, σωστικά μέσα, εξειδικευμένο προσωπικό και άλλο.
Την πέμπτη ημέρα υπήρξε επίσκεψη της Επιτρόπου, ενώ την έκτη ημέρα ανακοινώθηκαν τα πρώτα βήματα της Κομισιόν για χρηματοδότηση άνω των 2,7 δισ. ευρώ.
– Στον αντίποδα αυτών, η ελληνική κυβέρνηση. Είμαστε ήδη στην όγδοη μέρα και ακόμα δεν έχει γίνει το αυτονόητο της καταγραφής και δημοσιοποίησης με σκοπό την ανοιχτή ενημέρωση όλων όσων πρέπει να γνωρίζουν, ή μπορούν να βοηθήσουν.
Το επιτελικό κράτος, ή δεν μπορεί να παράξει τα απαραίτητα δεδομένα μετά την πενταετία Μητσοτάκη, ή εμποδίζεται από ένα Μαξίμου που αναζητεί επικοινωνιακές τακτικές εκεί που επείγουν οι παρεμβάσεις.
– Ο χρόνος δεν συγχωρεί σε συγκυρίες σαν αυτή, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την διάσωση, όσο και με την επόμενη μέρα εκατοντάδων χιλιάδων εσωτερικών μεταναστών, καθώς και όσων έπονται επισιτιστικά, υγειονομικά, κοινωνικά, οπωσδήποτε οικονομικά.
– Σε στιγμές σαν και αυτή, αλλά και όσες δύσκολες θα ακολουθήσουν, η κυβέρνηση οφείλει να λειτουργήσει εθνικά, όχι κομματικά, με απόλυτη διαφάνεια. Να ενημερώσει του Έλληνες πολίτες, να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του κράτους, να άρει τα εμπόδια που η ίδια έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των φορέων και να απευθυνθεί στην ΕΕ.
Για να είμαι σαφής, απαιτείται διαφάνεια και όχι ΙΧ διπλωματία καταστροφής. Έχει ή δεν έχει αποστείλει η Ελληνική Κυβέρνηση αίτημα συνδρομής από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης ή/και τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Θα στραφούμε στην περαιτέρω ανακούφιση της μεσαίας τάξης
- Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Δημήτρης Χαΐτογλου
- ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ στο Ζάππειο: Έρχονται 4 νέα εργαλεία στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής το 2025
- Έρευνα Pulse: Το 49% των ελεύθερων επαγγελματιών θεωρεί άδικη τη φορολόγησή τους
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη – Βούλιαξε 15,5% η JD Sports
- Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: «Σε περίπτωση κλιμάκωσης, θα απαντήσουμε συμμετρικά»
- Bloomberg: Η Ελλάδα σχεδιάζει να αντλήσει από τις αγορές 8 δισ. ευρώ με νέα ομόλογα το 2025
- Trastor: Εξαγόρασε από την Prodea χαρτοφυλάκιο γραφείων αξίας 69,19 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις