Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ Forward – Endeavor: Για 6η χρονιά το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων – Το 13άρι της φετινής περιόδου

Mέσα από το ΟΠΑΠ Forward έχουν μεταμορφωθεί 68 επιχειρήσεις, έχουν δημιουργηθεί 23.000 έμμεσες θέσεις εργασίας και συνολικά τζίρος 470 εκατ. ευρώ

Στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης προσβλέπει και φέτος ο ΟΠΑΠ, μέσα από τον καινούργιο κύκλο του προγράμματος “ΟΠΑΠ Forward”, το οποίο υλοποιεί για έκτη χρονιά σε συνεργασία με την Endeavor Greece, που είχε ιδρύσει η Μαρέβα Γκραμπόβσκι -Μητσοτάκη. Εφέτος, όπως έγινε γνωστό σε ειδική εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου, συμμετέχουν 13 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν πρόσβαση μέσω του ΟΠΑΠ και της Endeavor σε ένα δίκτυο μεντόρων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων καθώς και σε χρηματοδοτικά εργαλεία, προέρχονται από τους κλάδους των τροφίμων, του retail και της τεχνολογίας.

“Στόχος του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward είναι να υποστηρίξουμε δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εργαλεία και τη γνώση για να αξιοποιήσουν τη δυναμική τους”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας από το βήμα της εκδήλωσης για την παρουσίαση των εταιρειών και πρόσθεσε ότι επιδίωξη είναι να κάνουν τη διαφορά και να δημιουργήσουν πρόσθετες δουλειές προς όφελος της κοινωνίας. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Μέχρι στιγμής μέσα από το ΟΠΑΠ Forward έχουν μεταμορφωθεί 68 επιχειρήσεις, έχουν δημιουργηθεί 23.000 έμμεσες θέσεις εργασίας και συνολικά τζίρος 470 εκατ. ευρώ“.

Ως μια επένδυση στο παρόν αλλά και στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε τη συμβολή του ΟΠΑΠ Forward στην εγχώρια επιχειρηματικότητα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Οδυσσέας Χριστοφόρου λέγοντας, παράλληλα ότι το πρόγραμμα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου. “Πρόκειται για μια πλατφόρμα νέων ιδεών και ευκαιριών για εταιρείες και ταλαντούχους ανθρώπους, που θέλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά Φιλοδοξία μας είναι να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους. Η τελική επιλογή δεν ήταν μια απλή διαδικασία, ωστόσο οι εταιρείες που επιλέχθηκαν ταιριάζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία του προγράμματος”, επεσήμανε ο κ. Χριστοφόρου.

ΟΠΑΠ Forward: Ποιες είναι οι 13 υποσχόμενες εταιρείες του φετινού κύκλου; Πρόκειται για εταιρείες, οι οποίες έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις στη νέα τεχνολογία ενώ εμφανίζονται έτοιμες να προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τόσο στην ελληνική αγορά όσο και εκτός συνόρων.

Συγκεκριμένα, οι 13 επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν στο φετινό κύκλο του ΟΠΑΠ Forward είναι οι εξής:

– Η AgroApps, η οποία δημιουργήθηκε το 2015 στη Θεσσαλονίκη από μια έμπειρη ομάδα γεωπόνων με όραμα να αλλάξει τη γεωργία μέσα από εξελιγμένες μεθόδους καλλιέργειας.

– Η εταιρεία φυσικών καλλυντικών Fresh Line, η οποία σήμερα διαθέτει παρουσία σε 17 χώρες.

-Η ιστορική κονσερβοποιία τομάτας KYKNOS, η οποία μετρά 109 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και πλέον κινείται με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό

IDEAL Bikes, η οποία ξεκίνησε ως ένα μικρό κατάστημα ποδηλάτων στην Πάτρα το 1926 και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη επιχείρηση.

-Η εταιρεία Οι Γουμένισσες δημιουργήθηκε από μια ομάδα γυναικών το 2000 στο Κιλκίς για την Παρασκευή μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού ενώ σήμερα η οικογενειακή επιχείρηση είναι έτοιμη να επεκταθεί από τη μικρή λιανική στις μεγάλες αλυσίδες.

-Η εταιρεία Prigipo, η οποία σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά brands κοσμημάτων.

-Η εταιρεία με τις χειροποίητες τσάντες Callista, η οποία δημιουργήθηκε από δύο γυναίκες, οι οποίες είχαν το όραμα να φτιάξουν την τέλεια τσάντα.

NUTREE, η οποία παράγει υγιεινά προϊόντα διατροφής από ελληνικές πρώτες ύλες, τα οποία εξάγει σε 10 χώρες.

Unismack, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα των υγιεινών σνακ με σημείο εκκίνησης το Κιλκίς, σήμερα διαθέτει ενεργή παρουσία και παραγωγή στην αγορά των ΗΠΑ.

Αρχειοθήκη, η οποία δημιουργήθηκε το 2006 με στόχο να ψηφιοποιήσει φυσικά αρχεία ενώ σήμερα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την αναγνώριση και την κατανόηση μεγάλου όγκου εγγράφων.

SOFTWeb, η οποία γεννήθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων.

-Η εταιρεία παραγωγής και επεξεργασίας αλατιού, Δαδακαρίδη, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 110 χρόνια στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

-Η εταιρεία τετραδίων SKAG, η οποία ξεκίνησε ως μια οικοτεχνία πριν από 67 χρόνια από τον Θεόδωρο Σκαγιά.

Επίσης, στο πλαίσιο εκδήλωσης απονεμήθηκαν βραβεία στις εταιρείες του προγράμματος «OPAP Forward» και συγκεκριμένα:

Βραβείο για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Lariplast (συν 71 θέσεις από το 2020).
Βραβείο ταχύτερης οικονομικής ανάπτυξης στην Βιοζωκάτ (ζωοτροφές με μονάδες σε Κατερίνη και Σέρρες).
Βραβεία κορυφαίας εξαγωγικής δραστηριότητας και επιχειρηματικής αριστείας στην Vitex (οικοδομικά χρώματα).
Βραβείο ενεργούς συμμετοχής στην εταιρεία κοσμημάτων Άννα Μαρία Μαζαράκη.
Βραβείο προσφοράς στο πρόγραμμα «OPAP Forward» στον Αρμόδιο Γιαννίδη, αντιπρόεδρο και CEO της Vitex.
Βραβείο κορυφαίου μέντορα στην Ελένη Μπαθιανάκη, Managing Partner της Halcyon Equity Partners S.A.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu