Επιχειρήσεις

Όμιλος Φάις: Αντίστροφη μέτρηση για Χρηματιστήριο και συνεργασία έκπληξη με Harley Davidson

O επιχειρηματίας Σάμι Φάις.

Σύντομα αναμένεται να ανοίξει ένα κατάστημα μηχανών Harley Davidson στα νότια προάστια

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εισαγωγή του ομίλου Φάις (Fais Group) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι το οποίο ακούγεται από τα τέλη του 2024 και πλέον επιβεβαιώνεται και από υψηλόβαθμα στελέχη του. Tην ίδια στιγμή, στον όμιλο επικρατεί κινητικότητα λόγω και της ανανέωσης μιας παλαιάς συνεργασίας με γνωστή αμερικανική εταιρεία, το brand της οποίας θα διαχειρίζεται πλέον μετά από πολλά χρόνια: της εταιρείας μοτοσικλετών Harley Davidson, οι οποίες έχουν πιστό κοινό στη χώρα μας, με πολλούς συλλόγους και συλλέκτες. Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας διαχειρίζεται στην Ελλάδα και το brand των Indian, το αντίπαλο δέος δηλαδή της Harley Davidson.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα ανοίξει ένα κατάστημα μηχανών Harley Davidson στα νότια προάστια, καθώς και ένα συνεργείο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στη συνέχεια αναμένεται να υπάρξει business plan για την ανάπτυξη του brand τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, εξάλλου, στην οποία το συγκεκριμένο brand είναι πολύ δημοφιλές, με κατόχους ακόμα ηλικίας άνω των 75, καθώς θεωρείται κλασική.

Η Harley Davidson έχει πάνω από 120 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1903 από τους Ουίλιαμ Χάρλεϊ και Άρθουρ Ντέιβιντσον στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Μάλιστα, ήταν μία από τις δύο βιομηχανίες μοτοσικλετών που κατάφεραν να επιβιώσουν από την ύφεση του 1929, ενώ μέχρι και σήμερα διατηρεί υποκαταστήματα σε όλον τον κόσμο με πιστούς πελάτες.

Σε ό,τι αφορά το Χρηματιστήριο σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό τμήμα της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Euroxx Χρηματιστηριακή και την Alpha Bank, που θα αποτελέσουν τους συμβούλους στη δημόσια προσφορά μετοχών η οποία αναμένεται για τον ερχόμενο μήνα Μάρτιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι χρηματιστηριακές πηγές, η εταιρεία έχει βάλει στόχευση να αντλήσει κοντά στα 70 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, αυτό που τονίζουν οι ίδιες πηγές θα διατεθεί κοντά στο 25% των μετοχών στο ευρύ κοινό ενώ τα χρήματα που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου μέσω γεωγραφικής επέκτασης και διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου των εμπορικών σημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι τα καλλυντικά, η εστίαση, η φιλοξενία, τα υποδήματα, η άθληση και η ένδυση είναι οι βασικοί πυλώνες γύρω από τους οποίους ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις έχει οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια έναν όμιλο, τον οποίο είναι σαφές από τις κινήσεις των τελευταίων ετών ότι θέλει να μεγεθύνει

Ειδικότερα, από το 2017 οι κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνουν τη διανομή αθλητικών ρούχων και εξοπλισμού ευεξίας μέσω των brands Puma, Under Armour, Technogym, τα ρούχα Levi’s τη διανομή πολυτελών υποδημάτων και αξεσουάρ μέσα από τα σήματα Tod’s, Ferragamο, Kαλογήρου, Hogan, αλλά και τη διανομή καλλυντικών μέσα από την ιταλική αλυσίδα Kiko Milano, η οποία έχει καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στον όμιλο Φάις υπάρχουν 80 καταστήματα και 14 Shop in a Shop από τις 10 και πλέον θυγατρικές που εκπροσωπεί. Επίσης, ο όμιλος δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων όπως η Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη και το One Salonica Outlet Mall, στην ίδια πόλη. Τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε άλλους τομείς, όπως η διανομή σκαφών και μοτοσυκλετών, συγκεκριμένα της μάρκας Indian, ενώ έχει έρεισμα και στη φιλοξενία, καθώς στον όμιλο Φάις ανήκει και το ξενοδοχείο Radisson Blu Zafron Resort στη Σαντορίνη.

Μ. Μπακ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu