Το σενάριο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια στιγμή στο μέλλον φαίνεται να ανησυχεί τους Ευρωπαίους τραπεζίτες πολύ περισσότερο από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Όπως επισημάνθηκε στην ευρωπαϊκή συνάντηση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Φρανκφούρτη, η συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε. είναι πολύ πιο σημαντική για το μακροπρόθεσμο μέλλον της ένωσης συγκριτικά με το τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα.
«Για εμένα, αυτό (το Brexit) είναι ο μεγαλύτερος εν δυνάμει εφιάλτης» είπε ο Τιμ Άνταμς, πρόεδρος του IIF. «Η Βρετανία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας και του οικονομικού συστήματος. Έχουμε ένα χρόνο αβεβαιότητας μπροστά μας», πρόσθεσε.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί να επαναδιαπραγματευθεί την σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε. και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα έως τα τέλη του 2017 για το αν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην Ένωση.
«Από τεχνικής άποψης, ένα Grexit θα διατάρασσε τις εργασίες και τη δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης περισσότερο (από ένα Brexit)», σχολίασε ο Χανς Γιέκελ, οικονομολόγος στην DZ Bank. «Αλλά για το πνεύμα και τις μελλοντικές προοπτικές και τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα Brexit αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δεύτερη αύξηση κεφαλαίου για Πανιώνιο και τον βασικό του μέτοχο Ηλία Ρούπτσο
- Πιερρακάκης για αναβάθμιση S&P Ratings: « Η Ελλάδα εξελίσσεται, μεταρρυθμίζεται και κερδίζει τη διεθνή εμπιστοσύνη»
- S&P Ratings: Αναβάθμιση της Ελλάδας με σταθερό το outlook
- ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα μόνο 10.000 σελίδες των αρχείων για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι
- Αποκλεισμένοι οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί από τα Ιεροσόλυμα ακόμη και το Πάσχα
- Μελόνι: Υποσχέθηκε στον Τραμπ ιταλικές επενδύσεις 10 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Γαλλία: Προσέφυγε στην Κομισιόν κατά του TikTok για την προβολή της τάσης «Skinnytok»
- Ο Τραμπ θα εξετάσει αν θα απολύσει τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις