Πρόσωπα

Ο Mr Αpivita και ο γιος του σχεδιάζουν τα Symbeeosis Hotels ξεκινώντας από την Άνδρο

Ο οραματιστής επιχειρηματίας Νίκος Κουτσιανάς προετοιμάζει με τη νέα γεννιά το επόμενο βήμα βιώσιμης ανάπτυξης

Τουριστικό κατάλυμα με έμφαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα

Στο χώρο της φιλοξενίας ετοιμάζεται να εισέλθει ο ιδρυτής της Apivita και της εταιρείας βιολογικών προϊόντων Symbeeosis, Νίκος Κουτσιανάς. Σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι ο υιός του Θανάσης και η σύζυγός του Νίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η είσοδος στον κλάδο της φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί με την λειτουργία ξενοδοχείου, με τις ιδιαίτερες αρχές, την ευαισθησία και την καινοτομία, που χαρακτηρίζουν συνολικά τις δραστηριότητες του γνωστού επιχειρηματία.

Το ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2025, βρίσκεται σε ένα νησί το οποίο ο Νίκος Κουτσιανάς και η οικογένειά του γνωρίζουν πολύ καλά, την Άνδρο, όπου διαθέτουν ήδη κάποια ακίνητα. Η παρουσία τους εξάλλου στο νησί είναι συχνή και κατά καιρούς διοργανώνουν δωρεάν σεμινάρια μελισσοκομίας, με ομιλίες για τις προοπτικές της βιολογικής μελισσοκομίας και της βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με πηγές από το νησί και το Δήμο Άνδρου, η υπηρεσία δόμησης προχώρησε στην προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου. Το εν λόγω κατάλυμα, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση θα βρίσκεται στη θέση Άμμος-Κρινάκια στον οικισμό όρμο Κορθίου. Επί της ουσίας, είναι το νέο βήμα της εταιρείας με το συμβολικό όνομα Symbeeosis (σ.σ. Συμβίωσης), μέσω  της Symbeeosis Hotels, η οποία ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια από τον επιχειρηματία και τα μέλη της οικογένειάς. Η ίδρυση σχετίστηκε στα πρώτα της βήματα με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων από την ελληνική φύση, όπως ροφήματα, μέλι κλπ. Για τη διανομή των συγκεκριμένων προϊόντων υπάρχει, μάλιστα, συμφωνία και με τον όμιλο Fourlis, ενώ, παρά τον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας της, ήδη διανέμει σε ένα εκτεταμένο δίκτυο  ξενοδοχείων, ιδίως στην Ελλάδα, που τηρούν τις αρχές της βιωσιμότητας και προσφέρουν στους πελάτες τους προϊόντα εστίασης κατευθείαν από τη φύση.

Προϊόντα της Symbeeosis, από τη φύση στον άνθρωπο.

Σκοπός της Symbeeosis Hotels η οποία ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 είναι η λειτουργία ξενοδοχείων και υπηρεσίες παροχής καταλύματος σε χώρους λειτουργικά ενοποιημένους με αγροτικές εκμεταλλεύσεις που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς αγροτικού τοπίου. Στην εταιρεία συμμετέχουν ο γιος του επιχειρηματία Θανάσης, με 60%, ο ίδιος ο Νίκος Κουτισανάς με 20% και η σύζυγός του Νίκη με 20%.

Το ξενοδοχείο στην Άνδρο αναμένεται να είναι ο ‘’πιλότος’’ για αυτή τη νέα αλυσίδα και αναλόγως με την πορεία του, υπάρχει ο σχεδιασμός να δημιουργηθούν και άλλα, σε άλλα νησιά.

Η διαφορά της συγκεκριμένης αλυσίδας με τα συμβατικά ξενοδοχεία είναι ότι η πλειοψηφία των διαδικασιών που θα εκτελεστούν για την δόμησή της, όσο και για τη λειτουργία της, όταν ανοίξει τις πύλες της, θα σέβονται το περιβάλλον, με τη χρήση φυσικών υλικών, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί και στη γαστρονομία που θα υπάρχει σε αυτό.

Τα προϊόντα θα προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς και εν γένει μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρέχονται και από το χαρτοφυλάκιο της Symbeeosis, το οποίο μέσα στο 2024 αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω.

Η Symbeeosis, μετά την Apivita

Ο Νίκος Κουτσιανάς έγινε γνωστός στο επιχειρείν από την ίδρυση της, καινοτόμου για την εποχή, εταιρείας φυτικών καλλυντικών Apivita, την οποία ξεκίνησε από το μηδέν με την σύζυγό του Νίκη. Το 2017 το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας πέρασε στην ισπανική Puig, με τον ίδιο να διατηρεί τη θέση του Προέδρου μέχρι και το 2021, οπότε και αποχώρησε.

Το 2022 έγινε γνωστό το νέο του επαγγελματικό βήμα το οποίο περιελάμβανε καταρχήν την εταιρεία Symbeeosis με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων, με την εταιρεία να εδρεύει στην Παιανία και να έχει στο δυναμικό της και ορισμένους εργαζομένους και από την Apivita.

Κατά όσα έχουν γίνει γνωστά από τον ίδιο τον επιχειρηματία τους προηγούμενους μήνες, η εταιρεία Symbeeosis έχει επενδύσει σε μελισσοκομικό εξοπλισμό που παρέχεται στους συνεργάτες της για την έναρξη της δραστηριότητάς τους στη βιολογική μελισσοκομία, καθώς επίσης, μέσα από τη συνεργασία με βιολογικά φυτώρια.

Επίσης, εξασφαλίζει την παροχή του σωστού γενετικού υλικού φυτών προς καλλιέργεια μέσω συμβολαίων.

Η Symbeeosis διαθέτει εκτάσεις στον Όλυμπο όπου καλλιεργούνται τοπικά τσάι του βουνού (Sideritis scardica), εφαρμόζοντας σε πρωτογενές επίπεδο τη λεγόμενη ‘’Αναγεννητική Γεωργία’’.

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με νέους παραγωγούς, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς και την προστασία της βιοποικιλότητας, καλλιεργώντας κάθε είδος τσαγιού του βουνού στην περιοχή προέλευσής. Αυτό, μάλιστα, αποτελεί τον πυρήνα της αγροτικής της δραστηριότητας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της σχετικά με την ομάδα της Symbeeosis: «η ομάδα μας είναι μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών: Η ίδια η φύση μας διδάσκει ότι η ποικιλομορφία δημιουργεί ανθεκτικότητα, καλύτερες ιδιότητες και βελτιωμένα αποτελέσματα για ολόκληρο το οικοσύστημα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας – μαθαίνουμε συνεχώς ο ένας από τον άλλον, ωθώντας ο ένας τον άλλον προς τα εμπρός, αξιοποιώντας δημιουργικά όλα όσα έχει να προσφέρει ο καθένας μας στην υπηρεσία των κοινών μας στόχων».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu