Κάνει μεταστροφή στην τεχνητή νοημοσύνη και την τρισδιάστατη χαρτογράφηση
Η Niantic θα πουλήσει την επιχείρηση παιχνιδιών της, συμπεριλαμβανομένου του Pokemon Go, στην αμερικανική Scopely έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς μετατοπίζει την προσοχή της στην τεχνητή νοημοσύνη και την τρισδιάστατη χαρτογράφηση, ανέφερε την Πέμπτη η Nikkei Asia.
Η εταιρεία θα αποσχίσει την πλατφόρμα γεωχωρικής και επαυξημένης πραγματικότητας στην Niantic Spatial, με μετοχές που θα διατεθούν στους υφιστάμενους μετόχους της Niantic και στην Scopely.
Ο ιδρυτής της Niantic, John Hanke, θα ηγηθεί της Niantic Spatial ως διευθύνων σύμβουλος, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η συμφωνία αποτιμά τη Niantic στα 3,85 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της διανομής μετρητών, σύμφωνα με την έκθεση.
Η Niantic Spatial θα διατηρήσει παιχνίδια AR όπως το Ingress Prime και θα συνεχίσει να προσφέρει γεωχωρικές υπηρεσίες σε εξωτερικούς πελάτες.
Περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους της Niantic θα μετακινηθούν στη Niantic Spatial, αναφέρει η έκθεση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καναδάς: Παραιτήθηκε ο Τριντό, πρωθυπουργός ο Μαρκ Κάρνεϊ, πρώην διοικητής της BoE
- Διεθνής Έκθεση Αμυντικού Εξοπλισμού: Με 9 εταιρείες η Ελλάδα στο Άμπου Ντάμπι
- ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου η συζήτηση για το τεκμαρτό στους ελεύθερους επαγγελματίες
- ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Έλαβε πιστοποίηση Zeta (Zero Emissions to Air)
- Πάτρα: Σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών
- Alpha Bank: Στις 23 Μαΐου η αποκοπή του μερίσματος
- ΟΔΔΗΧ: Ματαιώνεται η προγραμματισμένη δημοπρασία ομολόγων της 19ης Μαρτίου
- ΗΠΑ: Γκρεμίστηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις