Ελλάδα

Νέο επεισόδιο με Γεωργιάδη σε νοσοκομείο της Πάτρας: «Ελάτε να δείτε τα χάλια μας» του είπε εργαζόμενος

Προκλήθηκε και λεκτική αντιπαράθεση του υπ. Υγείας με το στέλεχος του ΚΚΕ

Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας κατά την άφιξη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για τα εγκαίνια του νέου κτηρίου «Αθανάσιος Στεφανόπουλος».

Στην πύλη βρίσκονταν δεκάδες εργαζόμενοι και διαδηλωτές. Ο υπουργός στάθηκε να τους μιλήσει αλλά αυτοί αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Μάλιστα προκλήθηκε και λεκτική αντιπαράθεση με το στέλεχος του ΚΚΕ Δημήτρη Αγγελόπουλο.

Σύμφωνα με το tempo24.news, o υπουργός υγείας, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, συνάντησε τους εργαζόμενους με έναν εξ αυτών να τον καλεί στα εσωτερικά του νοσοκομείου προκειμένου να δει «τα χάλια του νοσοκομείου μέσα». Ακολούθησε έντονος διάλογος με συνδικαλιστές και εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα την αντίδραση του υπουργού Υγείας, προκάλεσε όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η φράση εργαζόμενου στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, “πάμε υπουργέ να δεις τα χάλια που έχει το νοσοκομείο”.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από τον έντονο διάλογο, ο εργαζόμενος υγειονομικός είπε στον υπουργό Υγείας, “364 ημέρες βιώνουμε τα πάνδεινα” με τον κ. Γεωργιάδη να του απαντά “σιγά μην σε πιάσει και η Σαχάρα, είσαι στην Ελλάδα σε καλό νοσοκομείο”.

“Εδώ είναι σκηνικό πολέμου” επέμεινε ο διαδηλωτής με τον υπουργό Υγείας να του λέει “είσαι δημόσιος υπάλληλος πολύ ευνοημένος. Υπάρχουν άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει”.

Ο Υπουργός Υγείας στη συνέχεια συμμετείχε στα εγκαίνια του κτιρίου της Πυρηνικής Ιατρικής και του ΡET/SCAN.

Γεωργιάδης: Συνολική αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό διαγνωστικό μηχάνημα που αφορά κυρίως τους ογκολογικούς ασθενείς και η απόκτηση του οποίου αποτελεί δωρεά του ευεργέτη της Πάτρας Αθανάσιου Στεφανόπουλου.

Τo PET-Scan είναι χρήσιμο για την εκτίμηση ενός ευρέος φάσματος παθήσεων, κυρίως όμως των κακοηθειών. Τα καρκινικά κύτταρα απεικονίζονται ως εντονότερα «φωτεινά» σημεία, με αποτέλεσμα να μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα οι περιοχές που νοσούν.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και εκεί εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου και τον περιμέναν με πανό και συνθήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το τελευταίο διάστημα ο υπουργός υγείας μαζί με το επιτελείο του περιδιαβαίνουν την χώρα στήνοντας φιέστες δήθεν ενίσχυσης του ΕΣΥ με κάποιες πολυδιαφημισμένες δωρεές ιδιωτών σε τμήματα που όντως υπήρχε ανάγκη που αποτελούν όμως σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων ελλείψεων. Δωρεές ωστόσο που επιλέγονται σε τμήματα που θα έχουν διευρυμένη απογευματινή λειτουργία και θα αποφέρουν έσοδα στα νοσοκομεία -επιχειρήσεις από τους ασθενείς. Κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί με την αναγκαία ενίσχυση του ΓΝ Πατρών με το PET-CT αλλά και την δεύτερη αίθουσα επεμβατικής καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Μηχανήματα και ανακαινίσεις που δε θα βρίσκονταν στις προτεραιότητες του υπουργείου αν δεν προέρχονταν από χρηματοδοτήσεις <<τρίτων>>,κάτι που φανερώνεται και από τους πετσοκομμένους κρατικούς προϋπολογισμούς. Την ίδια στιγμή, η πραγματική εικόνα των δύο νοσοκομείων της πόλης μας φανερώνει τη γύμνια του συστήματος υγείας:

· Ελλείψεις στο υγειονομικό προσωπικό που στους ιατρούς φτάνουν το 1/3 των θέσεων (141/427) με βάση τα απαρχαιωμένα οργανογράμματα του 2012 με το υπουργείο να προκηρύσσει μόνο 17 από αυτές, όταν η πληρότητα ιδίως των παθολογικών κλινικών αγγίζει το 200-300%

· Τέσσερις χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο που θα μπορούσαν να διενεργούν περίπου 2000 πρωινά δωρεάν χειρουργεία και την ίδια στιγμή διενεργούνται απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία αναγκάζοντας τους συμπολίτες μας –μετά τα πρώτα κερασμένα- να πληρώνουν από την τσέπη τους

· Ογκολογικά τμήματα αποψιλωμένα από προσωπικό και υποδομές να εξυπηρετούν 4 νομούς με τα δύο μηχανήματα γραμμικών επιταχυντών για Ακτινοθεραπεία να είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης(το ένα κοντά δύο χρόνια) και την αναμονή να φτάνει τους δύο μήνες

· Δύο νοσοκομεία (Νοσημάτων Θώρακος και 409) που έκλεισαν και διατηρήθηκαν κλειστά από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις

· Και η εικόνα που έχει γίνει συνήθεια; Η τραγική, επισφαλής και αντιεπιστημονική εικόνα των ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων που μετά από κάθε γενική εφημερία πλημμυρίζουν από ράντζα της ντροπής (20 μέχρι και 40!) με ασθενείς να παραμένουν στοιβαγμένοι για 3 και 4 ημέρες, αποτελώντας υγειονομικές βόμβες εκτός από αποθήκες ψυχών. Η αιτία της κατάστασης αυτής βρίσκεται στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ανάγεται σε ατομική υπόθεση των ασθενών και στις τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων ιδίως των περιφερειακών. Μόνο το προηγούμενο τριήμερο διακομίστηκαν από το ΓΝ Πύργου λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης πάνω από 40 περιστατικά (!!) στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ταλαιπωρώντας ασθενείς και τις οικογένειές τους. Σα λύση η διοίκηση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου αποφάσισε να διαμοιράσει μέρος των ράντζων στο διάδρομο της Παθολογικής κλινικής αλλά και να προτείνει μεταφορά μέρους των ασθενών στο ΓΝ Αιγίου!

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο και η κυβέρνηση αντί να στελεχώσουν τα νοσοκομεία προκηρύσσοντας το σύνολο των απαιτούμενων οργανικών θέσεων ικανοποιώντας τα αιτήματα των υγειονομικών, καταφεύγουν στην εμβαλωματική και προσφιλή τακτική της <<μετακινούμενης ρόμπας>> στέλνοντας φύλλα πορείας σε συναδέλφους γιατρούς για να καλύψουν τεράστια κενά από τον Πύργο(εδώ και μια τετραετία) και το Αίγιο μέχρι το Αγρίνιο και τα Ιόνια νησιά. Μόνο που οι ανθρώπινος οργανισμός απαιτεί εξειδικευμένη και συνεχή παρακολούθηση μέσω διεπιστημονικής συνεργασίας και όχι απλά μια λευκή ρόμπα και μάλιστα διαφορετική κάθε μέρα.

Όσο και να προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, αυτή είναι η πραγματική εικόνα του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας, με κακοπληρωμένους υγειονομικούς από τη μία και ασθενείς πελάτες από την άλλη που καλούνται να διαλέγουν μεταξύ των δυσθεώρητων αναμονών και παραμονής σε ράντζα για 3 και 4 ημέρες στο κατά τα άλλα δημόσιο σύστημα υγείας ή να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό ή στον εμπορευματοποιημένο απογευματινό -κατά τα άλλα δημόσιο- τομέα. Η πολιτική τόσο της τωρινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων βάζει από τη μία στην προκρούστεια κλίνη τις υγειονομικές ανάγκες τις οποίες θεωρεί κόστος αλλά όχι τις επιδοτήσεις και τις παροχές προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από την άλλη που βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται.

Σαν Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών θα είμαστε απέναντι διεκδικώντας μαζί με τους συναδέλφους μας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με αντάξιες απολαβές και με τους ασθενείς μας υψηλού επιπέδου και δωρεάν παροχές υπηρεσιών υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

ΥΓ Οι εξαγγελίες στη συνέντευξη τύπου του υπουργείου για QR code και βραχιολάκια στα ΤΕΠ που θα αναβαθμίσουν τάχα την εξυπηρέτηση των ασθενών μόνο γέλιο προκαλούν εκτός αν με κάποιο μαγικό τρόπο μετατραπούν σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και νοσηλευτικές κλίνες

Καλούμε σε κινητοποίηση το Σάββατο 18/1/25 στο χώρο έξω από το τμήμα επειγόντων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στις 12.00

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας και τα σωματεία-μέλη του, στηρίζουν την κινητοποίηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας το Σάββατο 18/1/2025 στις 12:00 στον χώρο έξω από το τμήμα επειγόντων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, εν όψει της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας. Kαλούμε τον λαό της περιοχής μας να ενώσει τη φωνή του και τη δύναμή του με τους υγειονομικούς, οι οποίοι διεκδικούν την αξιοποίηση των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα καλύπτει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Ενώ η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων των νοσοκομείων και της υποστελέχωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ανάγεται σε ατομική υπόθεση των ασθενών, ο Υπουργός υγείας μαζί με το επιτελείο του “κλείνοντας” επιδεικτικά τα μάτια μπροστά στα τεράστια προβλήματα και απαξιώνοντας κάθε δίκαιη διεκδίκηση των υγειονομικών, συνεχίζουν να θριαμβολογούν για τη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ, μέσω δωρεών ιδιωτών (!) στην προσπάθειά τους να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Όμως οι επιπτώσεις που καθημερινά βιώνουν χιλιάδες ασθενείς καταμαρτυρούν την άθλια κατάσταση με κενές οργανικές θέσεις γιατρών στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, που αντιστοιχούν περίπου στο 35% των συνολικών θέσεων, 20-30 ράντζα νοσηλευόμενων ασθενών σε μόνιμη βάση στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για δυο και τρεις μέρες σε άθλιες συνθήκες, με αποψιλωμένα ογκολογικά τμήματα από προσωπικό και υποδομές, με δύο νοσοκομεία (Νοσημάτων Θώρακος και 409) κλειστά, με 4 χειρουργικές αίθουσες από τις 12 να παραμένουν κλειστές, την ώρα που στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία διενεργήθηκαν ελάχιστες επεμβάσεις, ενώ αν λειτουργούσαν οι κλειστές αίθουσες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν 2.000 δωρεάν τακτικές επεμβάσεις τον χρόνο, καταρρίπτοντας το περίφημο αφήγημα της κυβέρνησης περί μείωσης της λίστας.

Ασθενείς αναγκάζονται να διαλέγουν μεταξύ των ατελείωτων αναμονών και παραμονής σε ράντζα για 3 και 4 ημέρες ή να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό ή στον εμπορευματοποιημένο απογευματινό -κατά τα άλλα δημόσιο- τομέα ενώ παράλληλα γιατροί αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και στα Ιόνια νησιά (!) προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά σε προσωπικό. Ως εκ τούτου βιώνουν τραγικές συνθήκες εργασίας στερούμενοι ακόμα και το δικαίωμα της ανάπαυσης εξαιτίας της συνεχούς υπερεφημέρευσης. Όσο για τους μισθούς τους παραμένουν καθηλωμένοι αφού οι όποιες χρηματοδοτήσεις δίνονται αφορούν την τόνωση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων προς όφελος των ιδιωτών.

Και όλα αυτά εξυπακούεται πως δεν έπεσαν από τον ουρανό, ούτε συνέβησαν έτσι…ξαφνικά! Αλλά είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής για περιορισμό της κρατικής δαπάνης, της εμπορευματοποίησης των παροχών της Υγείας που στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης του κλάδου και υλοποιείται σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το έδαφος που έστρωσε μαζί με όλες τις προηγούμενες, προχωρά στη λειτουργία του Νοσοκομείου – επιχείρησης, της κοστολόγησης των υπηρεσιών Υγείας και της “ατομικής ευθύνης”.

Έχουμε “χρέος” απέναντι στην ίδια μας τη ζωή.

Αξίζουμε και δικαιούμαστε δημόσιες, δωρεάν παροχές Υγείας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Βάζουμε δυναμικά στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/01/2025 ΣΤΙΣ 12:00

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελλάδα

close menu