Το πράσινο κυριαρχεί στο ταμπλό των altcoins, με το ethereum να ενισχύεται 2,14% στα 3.216,46 δολάρια
Σε ανοδική τροχιά παραμένει το bitcoin, διατηρώντας τα κέρδη που αποκόμισε κατά τη διάρκεια του halving. Το τέταρτο halving πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα το Σαββατοκύριακο, με την ανταμοιβή των miners να κόβεται στο «μισό». Την ώρα που ολοκληρώθηκε το halving, το bitcoin βρισκόταν πέριξ των 65.000 δολαρίων, παρουσιάζοντας μικρή μεταβλητότητα μετά τα διαδοχικά roller coaster, με τελευταίο χρονικά αυτό που προκάλεσε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (22/4), το bitcoin διαπραγματεύεται στα 66.274,44 δολάρια, ενισχυμένο κατά 2,43%. Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin οριακά πάνω από το 1,3 τρισ. δολάρια, με την κυριαρχία του έναντι των alts να βρίσκεται στο 50,8%.
Κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες προειδοποιούν ότι έρχεται πτωτικός κύκλος στο bitcoin το επόμενο χρονικό διάστημα, καλώντας τους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επόμενες κινήσεις τους, καθώς καραδοκούν κερδοσκοπικές πρακτικές ως απόρροια της διάχυτης αισιοδοξίας ότι το BTC θα ενισχυθεί σημαντικά μετά τον καταλύτη του halving. Στον αντίποδα, πάντως, οι θιασώτες της «εκτόξευσης» του κρυπτονομίσματος σε νέα ιστορικά υψηλά, βασίζονται στο γεγονός ότι ακόμα και σε μια μετριοπαθή πρόβλεψη για την «post halving» περίοδο, ο «βασιλιάς των crypto» θα μπορούσε να φθάσει τις 130.000 δολάρια μέχρι τον Απρίλιο του 2025.
Το πράσινο κυριαρχεί στο ταμπλό των altcoins, με το ethereum να ενισχύεται 2,14% στα 3.216,46 δολάρια, την ώρα που το XRP ανεβαίνει στα 0,54 δολάρια με κέρδη 2,39%. Στα 85,42 δολάρια το liteCoin και άνοδο 1,84%. To native token της Binance καταγράφει ημερήσια άνοδο 4,29%, ξεπερνώντας τα 600 δολάρια, με την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης στα 604 δολάρια. Solana και cardano στα 155 δολάρια και 0,51 δολάρια αντίστοιχα. Το τελευταίο 24ωρο η αγορά crypto έχει προσθέσει πάνω από 50 δισ. δολάρια στη συνολική κεφαλαιοποίηση, η οποία διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 2,5 τρισ. δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις