αν θέλει την Κριμαία, γιατί δεν αγωνίστηκαν για αυτήν πριν από έντεκα χρόνια, όταν παραδόθηκε στη Ρωσία χωρίς πυροβολισμό;
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτησή του στο Truth Social. Υποστηρίζει ότι η δήλωση ότι δεν θα αναγνωρίσει την κατοχή της Κριμαίας είναι εμπρηστική καθώς και ότι η δήλωση αυτή «δεν θα κάνει τίποτα άλλο από το να παρατείνει το «πεδίο δολοφονίας» και κανείς δεν το θέλει αυτό».
Η ανάρτηση:
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, καυχιέται στην πρώτη σελίδα της Wall Street Journal ότι «η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει νομικά την κατοχή της Κριμαίας. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε εδώ».
Αυτή η δήλωση είναι πολύ επιζήμια για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, καθώς η Κριμαία χάθηκε πριν από χρόνια υπό την αιγίδα του Προέδρου Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα και δεν αποτελεί καν θέμα συζήτησης. Κανείς δεν ζητά από τον Ζελένσκι να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, αλλά, αν θέλει την Κριμαία, γιατί δεν αγωνίστηκαν για αυτήν πριν από έντεκα χρόνια, όταν παραδόθηκε στη Ρωσία χωρίς πυροβολισμό; Η περιοχή στέγαζε επίσης, για πολλά χρόνια πριν από την «παράδοση του Ομπάμα», σημαντικές ρωσικές βάσεις υποβρυχίων.
Είναι εμπρηστικές δηλώσεις όπως του Ζελένσκι που καθιστούν τόσο δύσκολο να διευθετηθεί αυτός ο πόλεμος. Δεν έχει τίποτα να καυχηθεί! Η κατάσταση για την Ουκρανία είναι τραγική — Μπορεί να έχει Ειρήνη ή μπορεί να πολεμήσει για άλλα τρία χρόνια πριν χάσει ολόκληρη τη χώρα. Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία, αλλά με αφορά πολύ το να θέλω να σώσω, κατά μέσο όρο, πέντε χιλιάδες Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες την εβδομάδα, οι οποίοι πεθαίνουν χωρίς κανέναν λόγο.
Η δήλωση που έκανε σήμερα ο Ζελένσκι δεν θα κάνει τίποτα άλλο από το να παρατείνει το «πεδίο δολοφονίας» και κανείς δεν το θέλει αυτό! Είμαστε πολύ κοντά σε ένα Deal, αλλά ο άνθρωπος «χωρίς χαρτιά να παίξει» πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Ανυπομονώ να μπορέσω να βοηθήσω την Ουκρανία και τη Ρωσία, να βγουν από αυτό το Πλήρες και Ολοκληρωμένο χάος, που δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην ΕΕΤΑΑ
- Λαγκάρντ για δασμούς: Αν δεν ληφθούν αντίμετρα, θα υπάρξει αποπληθωρισμός στην Ευρώπη
- «Τελευταίο αντίο» στον Πάπα Φραγκίσκο: Πάνω από 100.000 πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σημαντικά κέρδη μετά την ήπια στροφή Τραμπ για την Κίνα – Στο +3% ο DAX
- Νέα επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: Είμαστε πολύ κοντά σε ένα Deal, αλλά ο άνθρωπος «δεν έχει χαρτιά να παίξει»
- Υποκλοπές: Για τις 19 Μαΐου διακόπηκε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων του Predator
- Διανομείς και κούριερ: Απεργία στις 8 Μαΐου για βαρέα ένσημα και συνθήκες εργασίας
- Πιερρακάκης: Στόχος να αποπληρώσουμε τα δάνεια του πρώτου μνημονίου 10 χρόνια νωρίτερα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις