Εγκρίθηκε από τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank ο αναβαλόμενος φόρος.
Alpha Bank
«Ο όμιλος της Alpha Bank θα χρησιμοποιήσει το όφελος από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου μόνο εάν υπάρξουν ζημίες. Ωστόσο η ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, όπως αποδείχθηκε από τα πρόσφατα κεφαλαιακά stress tests της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις ήδη θετικές ενδείξεις για ανάκαμψη της οικονομίας, αποδεικνύει ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί το συγκεκριμένο κεφαλαιακό μαξιλάρι. Έπρεπε όμως να πάρουμε την έγκριση της γενικής συνέλευσης για να διασφαλίσουμε τους μετόχους», τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας, Βασίλης Ράπανος.
Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλουΔημήτρη Μαντζούνη, ο οποίος είπε ότι «η κεφαλαιακή κατάσταση της τράπεζας είναι ιδιαίτερα ισχυρή, γεγονός που κάνει απίθανη τη χρήση του οφέλους από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ράπανος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου όσον αφορά το νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να ψηφίζουν νόμους που ευνοούν τους κακοπληρωτές.
Eurobank
Σημαντική ενίσχυση κατά 318 μ.β. για τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Eurobank, λόγω του αναβαλλόμενου φόρου. Ικανοποίηση για την επιτυχία των τραπεζών στα stress test εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΣ, Παναγιώτης Θωμόπουλος.
Το σώμα των μετόχων της Eurobank ενέκρινε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τη χρήση του οφέλους από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου.
Ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Θωμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του συνόλου των ελληνικών τραπεζών στα πρόσφατα stress tests που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο αναβαλλόμενος φόρος δημιουργεί μαξιλάρι 1,1 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 318 μονάδες βάσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,17%, στα 1,0778 δολάρια
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 0,6% οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο
- Σημαντική αύξηση 15,6% της οικοδομικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο
- Τέμπη: Αθώος δήλωσε με υπόμνημα στην Προανακριτική ο Τριαντόπουλος
- Δένδιας: Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
- Αγκυλώσεις στις αγορές φυσικού αερίου και ρεύματος για προμηθευτές και καταναλωτές και αστοχίες ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ
- Μιανμάρ: Tουλάχιστον έξι νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό
- Στην κυκλοφορία, σήμερα 28/03 η νέα γέφυρα στο Αφράτι Χαλκίδας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις