Από το 2014 είναι έτοιμο το σχέδιο της Τουρκίας για εισβολή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Nordic Monitor.
Tο κείμενο υπογράφει ο Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt.
«Η Τουρκία διαθέτει επικαιροποιημένο σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα με την κωδική ονομασία Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα, ο οποίος δρούσε κατά τη βυζαντινή εποχή, όπως αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με παρουσίαση του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας για την επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού της χώρας, η Τουρκία έχει καταστρώσει σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία “TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi”.
Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα επικαιροποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από αναθεώρηση παλαιότερης έκδοσης και εκτιμάται ότι παραμένει ενεργό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για δικαστική υπόθεση στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια της έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Ο εισαγγελέας Serdar Coşkun (ο οποίος σύμφωνα με το Nordic Atlantic είναι πιστός στον πρόεδρο Erdogan, φαίνεται πως ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.
Κορυφαίοι διοικητές του Γενικού Επιτελίου αντάλλαξαν τα εν λόγω έγγραφα, μέσω ενός ασφαλούς εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας με email.
Ο Serdar Coşkun διέταξε τον στρατό να του προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τους προηγούμενους δυο μήνες, περιλαμβανομένων και των κρυπτογραφημένων, την 1η Αυγούστου του 2016.
Δέκα ημέρες αργότερα, στις 11 Αυγούστου του 2016, ο εισαγγελέας ανέθεσε σε βοηθό του, τον αστυνομικό Yüksel Var, να συλλέξει τα email από τους εσωτερικούς servers του Γενικού Επιτελείου και να του κάνει αναφορά.
Tα έγγραφα δεν περιλαμβάνουν λεπτομέρειες του σχεδίου, παρά μόνο την κωδική ονομασίας της επιχείρησης κατά της Ελλάδας, καθώς και την ημερομηνία επικαιροποίησης του σχεδίου.
Όπως σημειώνει το Nordic Monitor, οι λεπτομέρειες της εισβολής θα πρέπει να είχαν χαρακτηριστεί ως «άκρως απόρρητες» και έτσι δεν θα μπορούσαν να μοιραστούν μέσω του συστήματος intranet του στρατού ή μέσω e–mail.
Η επιτροπή στρατιωτικών τεχνικών υπό τον Var ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 14 Φεβρουαρίου του 2017.
Στο τέλος, οι κατηγορίες που υπέβαλλαν οι εισαγγελείς Necip Cem İşçimen, Kemal Aksakal και İstiklal Akkaya τον Μάρτιο του 2017 στο 17ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο στην Άγκυρα περιελάμβαναν όλα τα email που συγκεντρώθηκαν από τους υπολογιστές του Γενικού Επιτελείου.
Στα email δεν εντοπίστηκαν επικοινωνίες που να περιλαμβάνουν οποιαδήποτε ένδειξη για το αποτυχημένο πραξικόπημα, που πολλοί θεωρούν ότι ήταν μια στημένη επιχείρηση από τον ίδιο τον Erdogan, σημειώνει το δημοσίευμα, προκειμένου να προχωρήσει στις μαζικές διώξεις των αντιπάλων του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Politico: Η ακροδεξιά χρησιμοποίει το Μαγδεμβούργο για να χτυπήσει μετανάστες και Ισλάμ
- Αλβανία: Κλείνει το TikTok για έναν χρόνο – «Είναι ο κακοποιός της γειτονιάς», λέει ο Ράμα
- Κτηματολόγιο: Παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου σε Χανιά, Ρέθυμνο και Βόρειο Ηράκλειο
- Συρία: Ο 37χρονος Χάσαν αλ Σιμπάνι είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών
- ΗΠΑ: Προχώρησαν σε άρση της επικήρυξη του ισλαμιστή ηγέτη της Συρίας, Αλ Τζολάνι
- «Allou! Fun Park»: Έληξε η άδειά του και σφραγίστηκε με απόφαση του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη
- Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε ποτά «μπόμπες» – Ανάμεσά τους στέλεχος της ΑΑΔΕ
- Φόροι: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις