«Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία», τονίζει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο «Εθνος» ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.
Το κείμενο του ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής και ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στις 9 Ιουλίου είναι η κατευθυντήρια πυξίδα μας, τονίζει ο Π. Μοσκοβισί
Ο κ. Μοσκοβισί επισημαίνει ότι «είμαστε μαζί σ’ αυτό», θέλοντας προφανώς να πει ότι είναι κοινό το εγχείρημα, κοινή η πρόκληση και κοινό το διακύβευμα, καθώς εκτιμά ότι με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και έτσι η χώρα θα στηριχτεί στις δυνάμεις της.
Υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κ. Γιούνκερ βοηθάει την Ελλάδα και ασχολείται προσωπικά.
Επισημαίνει ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν σύντομα όλα τα μέτρα που περιγράφονται καταρχήν στο κείμενο της Συνόδου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aργυρού για αναβάθμιση από S&P: Πιο αξιόπιστη η Ελλάδα, έρχονται χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού
- Μεγάλο Σάββατο, Πάσχα: Τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και Τραμ
- Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομόνοιας
- Μαύρη Θάλασσα: Πετρελαιοκηλίδα στην πόλη Ανάπα
- Seajets: Με έκτακτα δρομολόγια καλύψαμε την αυξημένη ζήτηση – Αιχμές κατά ανταγωνιστών
- ΔΑΠΕΕΠ: Υψηλές οι συμβάσεις σε αιολικά για τον Φεβρουάριο
- Φεύγουν τα μισά στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία
- Oliver Blume (Volkswagen): Σκέψεις για μεταφορά μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις