Για την κλιματική κρίση σημείωσε ότι θα πρέπει να κατανοήσει η Ευρώπη ότι πρέπει να δοθούν περισσότεροι πόροι για την αντιμετώπιση των κρίσεων
Τα συγχαρητήριά του στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την “εμφατική του επιτυχία” εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στη Βουδαπέστη, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα παραμείνει ισχυρή στην επίλυση των προβλημάτων.
“Βεβαίως, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, γιατί ως Ευρωπαίοι δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε, αν θέλετε, αυτή την Βορειοατλαντική Συμμαχία ως μάρτυρες μάρτυρες μονάχα. Φυσικά η Ευρώπη θα πρέπει να παίζει ρόλο ενεργό στις λύσεις παγκόσμιων προβλημάτων” σημειωσε ο κ. Μητσοτάκης.
“Θα συζητήσουμε βεβαίως και το θέμα του ανταγωνισμού που είναι πάρα πολύ συναφές από αυτή την άποψη. Επίσης θέματα γεωπολιτικής θέσης της Ευρώπης. Θα πρέπει να κατανοήσει η Ευρώπη ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότεροι πόροι για την αντιμετώπιση περαιτέρω προκλήσεων. Θέματα ανταγωνιστικότητας, θέματα της ευρωπαϊκής άμυνας.
Και νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου αυτή η συζήτηση θα προσεγγιστεί με την σοβαρότητα αλλά και με το επείγον που ζητούν οι καιροί” κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πουλάει το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη φθηνότερα από την αγορά πριν 28 χρόνια
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις