Πολιτική

Μητσοτάκης – επίθεση σε Κουτσούμπα: «Σεξιστική η αναφορά σας, δεν είχατε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη»

Πρόκειται για μια δικαίωση που πρώτη μελέτησε, εισηγήθηκε, υπερασπίστηκε σε δύσκολους καιρούς η ΔΑΠ, είπε ο πρωθυπουργός για το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων - Προηγήθηκε κόντρα με τον ΓΓ του ΚΚΕ

Επίθεση στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις αναφορές του στα sugar daddies τις οποίες υποστήριξε και σε σημερινή του παρέμβαση, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της βουλής, στην έναρξη της ομιλίας του για το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον γγ του ΚΚΕ, είπε μεταξύ άλλων:

Υπέθεσα ότι ζητήσατε τον λόγο για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει το πιο αναχρονιστικό κόμμα σε αυτή την αίθουσα.

Μη βιαστείτε να μας κατηγορήσετε για δήθεν αντικομμουνισμό απλώς να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να μένετε άλλο στο απυρόβλητο.

Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά.

Δεν έχετε καν το θάρρος να πείτε “συγγνώμη έκανα λάθος”.

Τι είπε ο Κουτσούμπας

Νωρίτερα, σε δική του παρέμβαση ο Δ. Κουτσούμπας επέμεινε στη χθεσινή τοποθέτησή του.

“Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης.

Να ορίστε, και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες – θύματα της εκμετάλλευσης.

Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μη τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας”.

Μητσοτάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Είναι μια ανάγκη που έρχεται από το βαθύ παρελθόν

Αναφερόμενος στο «κομβικό», ο πρωθυπουργός είπε, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, έκανε λόγο για «ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση. Μια γενναία μεταρρύθμιση ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, που πρωτίστως ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει το πλαίσιο ώστε επιτέλους να λειτουργήσουν στη χώρα μας μη κρατικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.

Είναι μια επιλογή με διπλή κατεύθυνση και παράλληλους στόχους, προσφέρει στους νέους μας περισσότερες επιλογές και φιλοδοξεί να εντάξει την Ελλάδα στον διεθνή εκπαιδευτικό χάρτη ως ένα δυναμικό εκπαιδευτικό κέντρο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Είναι μια ανάγκη που έρχεται από το βαθύ παρελθόν».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι πριν από 17 χρόνια έλεγε από το ίδιο βήμα ότι πρέπει «να ξεφύγουμε πια από τον αναχρονισμό να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που εξακολουθεί να κρατά το μονοπώλιο αυτό στην Ευρώπη». Όπως τόνισε, «τα λόγια αυτά επαναλαμβάνω ατόφια σήμερα».

Μιλώντας για το δημόσιο πανεπιστήμιο, είπε ότι «θα απελευθερωθεί από την αγκύλωση γραφειοκρατίας. Ενισχύεται το διδακτικό προσωπικό αριθμητικά και εισοδηματικά με αυξήσεις έως και 15% των αποδοχών τους, όπως αυξάνεται ανώτατη αμοιβή διδασκόντων και ερευνητών από τον ΕΛΚΕ. Θα έχει τώρα τη δυνατότητα να φιλοξενεί και ξένους φοιτητές που θα καταβάλλουν δίδακτρα και θα μάθουν την ελληνική γλώσσα, ενώ προβλέπεται οργάνωση και κοινών μεταπτυχιακών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Επίσης, δρομολογείται απογραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας πανεπιστημίων εντός 18 μηνών».

Ιδιαίτερη αναφορά ο πρωθυπουργός έκανε στην «ανάδειξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου σε Μητροπολιτικό, έχοντας κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα τα 30 και πλέον τμήματα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας», καθώς και στον «δυναμικό εκσυγχρονισμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, 30 χρόνια από την ίδρυσή του».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι εποχές που κάποιοι έλεγαν έξω οι επιχειρήσεις από τα πανεπιστήμια έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μια μεγάλη καινοτομία αυτής της μεταρρύθμισης είναι η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων και στην Ελλάδα. Να πάψουν δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα να ξοδεύουν τόσο πολλούς πόρους εκτός συνόρων, ενώ θα επενδύσουν στον τόπο μας εκπαιδευτικοί οργανισμοί που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης. Οι νέοι μας θα μπορούν να φοιτούν σε αξιόπιστα διεθνή πανεπιστήμια χωρίς να αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι τους.

Καθιερώνουμε στην πατρίδα μας αυτό που ισχύει ακόμα και στην Βόρεια Κορέα. Πρόκειται για μια δικαίωση που πρώτη μελέτησε, εισηγήθηκε, υπερασπίστηκε σε δύσκολους καιρούς η ΔΑΠ. Είναι μια αναγκαιότητα που δεν χωρά άλλη αναβολή, κρίνεται ποιος, έστω και καθυστερημένα, ανακαλύπτει τα ζητούμενα των καιρών και ποιος παραμένει καθηλωμένος στο παρελθόν».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu