Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός
Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που ικανοποιούν πάγια αιτήματα της κοινότητας των Κωφών και βαρήκοων ατόμων.
Το πιο σημαντικό είναι η επέκταση της χορήγησης του επιδόματος κώφωσης στην ηλικιακή ομάδα 18-65 ετών, που μέχρι σήμερα αποκλειόταν από την χορήγηση. Η παρέμβαση αυτή, θα είναι άμεσης ισχύος.
«Βρισκόμαστε σήμερα στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι για να συγχαρούμε τη διοίκηση αλλά και τους εργαζομένους για την πολύ σπουδαία δουλειά η οποία γίνεται ειδικά στα ζητήματα της έγκαιρης διάγνωσης και της έγκαιρης παρέμβασης παιδιών τα οποία αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα ακοής, ώστε να καταστούν απολύτως λειτουργικά όταν θα φτάσουν στο σημείο να ενταχθούν στην εκπαίδευση» ανέφερε.
«Ο δεύτερος λόγος να ανακοινώσουμε ότι διορθώνουμε μία αδικία εις βάρος των κωφών συμπολιτών μας καθώς το επίδομα κώφωσης δινόταν στα παιδιά από 0 έως 18 ετών και μετά ξανά δινόταν στους συνταξιούχους άνω των 65.
Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ για να ανακοινώσουμε ότι αυτή η αδικία ανήκει στο παρελθόν. Όλοι οι κωφοί πια θα λαμβάνουν το επίδομα κώφωσης 391 ευρώ, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από την υπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πώς επηρεάζουν τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες οι αμερικανικοί δασμοί σε πλοία κινεζικής κατασκευής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεύτερο σερί κερδών – Βουτιά 7,82% για LVMH
- Skoda: Εκτίναξη στα έσοδα με 27,8 δισ. ευρώ και στα κέρδη με 2,3 δισ. ευρώ το 2024
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Στις 13 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος 0,32 ευρώ ανά μετοχή
- Στους δυο οι νεκροί και πέντε οι τραυματίες στην Εγνατία Οδό από φορτηγό που έπεσε πάνω σε ΙΧ
- Μύλοι Κεπενού: Αυξημένα στις 790.000 ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- AS Company: Πτώση 7,14% στα καθαρά κέρδη το 2024, αύξηση πωλήσεων 8,05%
- Κρι Κρι: Αυξημένα καθαρά κέρδη στα 34,55 εκατ. ευρώ το 2024 και μέρισμα 0,4 ευρώ ανά μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις