Επιχειρήσεις

Mινιόν: Η Zara, οι μισθωτές των γραφείων και το αισιόδοξο σενάριο για το τέλος του 2024

Θα περιμένουν λίγο ακόμα οι λάτρεις του ένδοξου παρελθόντος του Μινιόν

Η συνολική επένδυση για την ανακατασκευή του Μινιόν αναμένεται να φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ

Για το τέλος του 2024 ή και στις αρχές του 2025, αντί για την άνοιξη της τρέχουσας χρονιάς όπως είχε ευρέως ακουστεί, τοποθετείται τελικά η πολυαναμενόμενη έναρξη λειτουργίας του Μινιόν επί της οδού Πατησίων, ένα έργο το οποίο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand.

Σύμφωνα με πληροφορίες του financialreport.gr, αυτό συμβαίνει λόγω του ό,τι θα υπάρξει σχετική καθυστέρηση στις αρχικές προβλέψεις λόγω και των ιδιαιτεροτήτων του κτιρίου, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα οι περισσότερες συμφωνίες, τόσο όσον αφορά το retail κομμάτι, όσο και για τα γραφεία δεν έχουν ακόμα κλειστεί.

Aυτό σημαίνει ότι βρίσκονται ακόμα στον αέρα, αν και σε προχωρημένο στάδιο, οι διαπραγματεύσεις με δύο κυρίως εταιρείες, η βρετανική JD Sports, η οποία έχει, ήδη, εγκατασταθεί στον Πύργο του Πειραιά από τον Δεκέμβριο και η Inditex (Zara).

Πηγές της αγοράς τονίζουν ότι η JD Sports βρίσκεται πιο κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας σε σχέση με τη Zara, με την οποία, ενώ έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιες εβδομάδες οι διαπραγματεύσεις, ακόμα δεν υπάρχει λευκός καπνός.

Υπενθυμίζεται η Inditex έχει, ήδη, συμφωνήσει να μπει στον Πύργο του Πειραιά, μάλιστα ως βασικός μισθωτής, κάτι που αναμένεται να γίνει, αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Απρίλιο.

Ως εκ τούτου, καλά γνωρίζοντες το πλαίσιο των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές αναφέρουν ότι θέλουν πρώτα να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση στον Πειραιά και στη συνέχεια να κλείσουν το ζήτημα στο Μινιόν. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο κατάστημα του Πύργου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς, με πάνω από 6.000 τμ, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Άμεσα συνδεδεμένο με το retail θα είναι και το κομμάτι του f&b, για το οποίο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τί θα γίνει.

Πληροφορίες του financialreport.gr θέλουν τελικά το συγκεκριμένο κομμάτι, αν τελικά αναπτυχθεί, να αφεθεί στην ευχέρεια του retailer που θα μισθώσει τους κάτω ορόφους και να δημιουργηθεί από εκείνον εντός του χώρου που θα έχει στη διάθεσή του.

Το πιθανότερο, όμως, είναι να μην υπάρξει τελικά σημείο f&b εντός του κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι στην παλιά εκδοχή του Μινιόν, υπήρχε ένα εστιατόριο – καφέ στην ταράτσα του κτιρίου, το οποίο είχε θέα σε όλη την Αθήνα.

Την ίδια στιγμή, στάσιμες είναι ακόμα και οι συζητήσεις με μισθώτριες εταιρείες για τους ορόφους που θα διατεθούν για να γίνουν γραφεία.

Το σενάριο της μίσθωσης από γνωστή εταιρεία τεχνολογίας που υπήρχε πριν από λίγους μήνες φαίνεται πως εγκαταλείπεται και μέσα στην άνοιξη αναμένεται να υπάρξουν νέες συναντήσεις με ενδιαφερόμενους, οι οποίοι, ήδη, υπάρχουν.

Σε ό,τι αφορά τα γραφεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Dimand κάθε όροφος θα μπορεί να στεγάσει μέχρι δύο εταιρείες. Οι όροφοι που θα διατεθούν για μίσθωση από εταιρείες είναι, κατά όσα έχουν γίνει γνωστά από την εταιρεία, πέντε.

Ενδιαφέρον για τα οικιστικά αλλά θα αργήσουν

Το Μινιόν, όμως, έχει και το οικιστικό του κομμάτι, για το οποίο συνεχίζεται το έντονο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για ένα σημείο, το οποίο επί της ουσίας θα είναι ανεξάρτητο από το retail με δική του είσοδο, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2026, μπορεί και 2027.

Οι πληροφορίες θέλουν τους ενδιαφερόμενους να προέρχονται ισομερώς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όμως από πλευράς Dimand είναι επιθυμητοί περισσότερο εκείνοι που θα αγοράσουν τα διαμερίσματα για να κατοικήσουν σε αυτά, δίνοντας και ζωή στην περιοχή.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η αίσθηση για να λειτουργήσει το νέο κτίριο περισσότερο σαν οικιστικό και λιγότερο σαν επενδυτικό, με βραχυχρόνιες μισθώσεις σε ξένους επισκέπτες,.

Και αυτό θέλουν να συμβεί ακριβώς για να τονωθεί η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή, η οποία τα τελευταία χρόνια και μετά την έναρξη λειτουργίας ξενοδοχείων, σούπερ μάρκετ κλπ έχει ξεκινήσει να αναβαθμίζεται εκ νέου, θυμίζοντας κάτι από την παλαιά της αίγλη.

Συμφωνίες, πάντως, ακόμα δεν έχουν κλειστεί και θα αργήσουν ακόμα, καθώς το κτίριο δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2026, μπορεί και 2027.

Άποψη της πλευράς που θα στεγάσει το οικιστικό κομμάτι του Μινιόν

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης στο Μινιόν, μαζί με την αγορά του κτιρίου, αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο είχε περιέλθει στην κατοχή της Dimand έναντι 25 εκατομμυρίων στα τέλη του 2021, ύστερα από διαγωνισμό που διεξήγε η Folli Follie.
Στόχος μάλιστα είναι το ακίνητο, μετά την περάτωση των εργασιών, να πιστοποιηθεί ως πράσινο κατά LEED Gold. Την αρχιτεκτονική επιμέλεια του νέου Μινιόν έχει ο αρχιτέκτονας που ζει ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα Μίνος Διγενής και η ομάδα του, ενώ τα ιδιαίτερα φώτα του θα αναλάβει ο Θάνος Ντανίλοφ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu