Ο δείκτης Nikkei ενισχύεται 0,18% στις 37.821 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τις κινεζικές μετοχές να δέχονται ισχυρές πιέσεις, καθώς εντείνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες και οι φόβοι αναφορικά με τους δασμούς του Τραμπ και την επίπτωση που θα έχουν στην παγκόσμια οικονομία.
Ο δείκτης Nikkei ενισχύεται 0,18% στις 37.821 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1%
Στην Κίνα πτώση 1,04% για τον Shanghai Composite στις 3.373 μονάδες και βουτιά 2,12% για τον Hang Seng στις 23.705 μονάδες, ενώ κερδίζουν ο Nifty ,68% στις 23.348 μονάδες, ο ASX 0,17% στην Αυστραλία στις 7.932 μονάδες και ο Kospi 0,1% στη Σεούλ στις 2.639 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν τις λεπτομέρειες των δασμών Τραμπ της 2ας Απριλίου, ενώ αυξάνεται η νευρικότητα στις αγορές αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα έχει ο δασμολογικός πόλεμος στον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.
Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας, ο οποίος αυξήθηκε 3,7% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας από το υψηλό διετίας του 4% που είχε καταγράψει τον Ιανουάριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΥΔΑΠ: Νερό υψηλής ποιότητας από τη βρύση μας και έργα πνοής σε όλη την Αττική
- Μπαλάσκας (Ελληνικός Χρυσός): Αμείωτο το ενδιαφέρον των Καναδών για επενδύσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
- FAIS GROUP: Στα 4,7 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών της δημόσιας προσφοράς
- Ιωσήφ Βυθούλκας (Flora Food) για πώληση Αλτις, Ελεάνθη: Εστιάζουμε στην ανάπτυξη των βασικών μας προϊόντων και μένουμε Ελλάδα
- Ο Τραμπ θα επικοινωνήσει με Σι Τζινπινγκ για δασμούς
- Τα νέα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, νέος πρόεδρος ο Εμμανουήλ Ράμμος
- Δηλώσεις Καλαφάτη για …καινοτομία
- Τράπεζα Πειραιώς: 24.682 μετοχές δωρεάν σε στελέχη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις