Οι πληροφορίες θέλουν την Mikel το 2023 να παρουσιάζει ελαφρά αύξηση τζίρου
Εξακολουθεί την εξωστρέφεια η εταιρεία καφεστίασης από τη Λάρισα, Mikel Coffee Company, καθώς μέσα στον Ιούνιο άνοιξε σε δύο διαφορετικά μέρη του πλανήτη, εκτός Ελλάδος, ενισχύοντας την παρουσία της στο εξωτερικό.
Πιο συγκεκριμένα, άνοιξε τρία ακόμα καταστήματα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, στις περιοχές Μπεσίκτας, Καντίκόι και Αβτσιλάρ, οι οποίες θεωρούνται αναπτυσσόμενες και τουριστικές στην πόλη, ξεπερνώντας, πλέον, τα 40 καταστήματα σε όλη τη χώρα.
Σημειώνεται ότι φέτος τον Ιούνιο η εταιρεία συμπληρώνει 4 χρόνια παρουσίας στην Τουρκία, όπου συνεργάζεται με master franchise και επεκτείνει κάθε έτος σταδιακά τη δυναμική του brand της εκεί.
Διαθέτει σημεία πώλησης, δε, εκτός από την Κωνσταντινούπολη, σε πόλεις όπως η Άγκυρα και το Ικόνιο, ενώ έχει επεκταθεί και σε πιο τουριστικές περιοχές όπως η Καισαρεία και το Ντιγιάρμπακίρ.
Την ίδια στιγμή, η εταιρεία πραγματοποίησε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα την είσοδό της στη Γεωργία, και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, την Τιφλίδα, ένας προορισμός που υπήρχε στα σχέδια τα τελευταία χρόνια, καθώς παρουσιάζει εσχάτως αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον.
Η εταιρεία διαθέτει, πλέον, παρουσία σε 19 χώρες εκτός Ελλάδας, συνεργαζόμενη, κυρίως με master franchisees που στοχεύουν στην ανάπτυξη του brand και στην περαιτέρω αναγνωρισιμότητά του.
Ελλάδα: Ενίσχυση της παρουσίας στα νησιά
Παράλληλα, η επέκταση στην Ελλάδα δεν σταματά να είναι στα σχέδια της εταιρείας, με το βάρος αυτή τη φορά να πέφτει περισσότερο στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της σε τουριστικές περιοχές και σε νησιά. Οι πληροφορίες θέλουν τα επόμενα δύο χρόνια να οργανώνεται η επέκταση της παρουσίας στην νησιωτική Ελλάδα με τουλάχιστον 10 σημεία, χωρίς να διευκρινίζεται που θα βρίσκονται αυτά.
Όλα αυτά συμβαίνουν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση, η μητρική εταιρεία παρουσίασε το 2023 ελαφρά αύξηση του τζίρου της, στα επίπεδα των €19,2 εκατ. από €18,8 εκατ. το 2022.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, η εταιρεία επέστρεψε σε κέρδη μετά από τις ζημιές των προηγούμενων ετών, οι οποίες αποδίδονται στην απορρόφηση ζημιών από εταιρικά καταστήματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Ευρώπη Holdings: Εγκρίθηκε από την ΤτΕ η απόκτηση άνω του 50% της Ευρώπη Ασφαλιστική
- Στο 67,81% το ποσοστό των Φάις (Σάμι, Λούση) στην Fais Group
- Πτωτικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Performance Technologies: Αύξηση του κύκλου εργασιών 28,5% στα 74,1 εκατ. ευρώ
- Alpha Bank: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Axia Ventures Group
- Στην εξαγορά της Axia Ventures προχωρά η Alpha Bank
- METLEN – Iveco Defence Vehicles: Μνημόνιο συνεργασίας για τα στρατιωτικά οχήματα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις