Συντάσσονται ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Στηρίζουν την πρόταση ΚΚΕ και Ελληνική Λύση
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για την τραγωδία των Τεμπών, καταθέτει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Με την πρόταση μομφής συντάσσονται ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Στηρίζουν την πρόταση ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.
Από την κυβέρνηση μιλούν για fake news σχολιάζοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που αναφέρει ότι έγινε αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη. Κάνουν λόγο για προσπάθεια απροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συντονισμένη επιχείρηση φθοράς της κυβέρνησης. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση φωτογραφίζει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το δημοσίευμα.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως η απάντηση θα δοθεί από την Βουλή συντονισμένα. Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε «πως είναι ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα και τη σταθερότητα και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας».
Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να του απαντήσει εντός 24 ωρών. Με βίντεο – ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών, παρουσία διεθνών παρατηρητών.
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος» απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης.
Τα ερωτήματα για το πώς, από ποιους και με ποιών εντολή έγινε αυτή η παραποίηση, αλλά και πως έφτασαν στα χέρια των «μοντέρ» τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις, τονίζει το ΚΚΕ ενώ η Ελληνική Λύση αναφέρει πως, «κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Είναι η κυβέρνηση των ψεμάτων και των εγκλημάτων!». Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι: «Αποδεικνύεται πλέον ότι από τις πρώτες ώρες η κυβέρνηση έστησε επικοινωνιακή επιχείρηση συγκάλυψης».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πουλάει το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη φθηνότερα από την αγορά πριν 28 χρόνια
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις