Εντολή στις BNP PARIBAS, Citigroup, και HSBC να διοργανώσουν μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές
Στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ με λήξη το 2029, προχωρά η Metlen Εnergy, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία με ανακοίνωσή της.
Η εταιρεία αναφέρει ότι θα διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν για την εξαγορά υφιστάμενων senior ομολογιών, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A. Επίσης ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, επιλέξιμων πράσινων έργων.
Η ανακοίνωση:
Η Metlen Energy & Metals Α.Ε. (TICKER: MYTIL) (η «Εταιρεία»), μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως, με πιστοληπτική αξιολόγηση BB+ (Σταθερό) /BB+ (Σταθερό) (S/F) έχει δώσει εντολή στις BNP PARIBAS, Citigroup, και HSBC ως Από Κοινού Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, οι οποίες συναντήσεις θα ξεκινήσουν την 7 η Οκτωβρίου 2024.
Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές) (η «Έκδοση» και οι «Ομολογίες» αντίστοιχα). Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί.
Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€500.000.000), με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A. (οι «Ομολογίες 2024»).
Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης(Green Finance Framework) της Εταιρείας. Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S. Ηλεκτρονική Netroadshow παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη. Κατά την ημερομηνία της παρούσας, η Mytilineos Financial Partners S.A. εξέδωσε (και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας) υπό αίρεση ειδοποίηση αποπληρωμής των Ομολογιών 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις