Επιχειρήσεις

Metaxa Hospitality Group με «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία»

Με τη βιωσιμότητα να αποτελεί διαχρονική προτεραιότητά του, το Metaxa Hospitality Group, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί τρία ξενοδοχεία σε Κρήτη και Σαντορίνη, παρουσίασε δύο καινοτόμα προγράμματα, τη «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» και τις «Βιώσιμες Προμήθειες».

_x000D_

Το πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» αφορά στην ιδιο-παραγωγή τροφίμων στα ξενοδοχεία του ομίλου και στην εφαρμογή πρακτικών καλλιέργειας και κηπευτικής που εξαλείφουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ομίλου, μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και οδηγούν στην ανάπτυξη ενός αυτοελεγχόμενου οικοσυστήματος.

_x000D_

Οι βιώσιμες επιλογές του ομίλου περιλαμβάνουν τόσο τη βέλτιστη διαχείριση φυσικών πόρων -νερού, ενέργειας, πρώτων υλών τροφίμων- και την προαγωγή της υγείας του εδάφους, όσο και τη διαχείριση οργανικών υπολειμμάτων μέσω τεσσάρων πεδίων εφαρμογής: λαχανόκηποι, αρωματικά, εδώδιμοι καρποί, χλοοτάπητες. Απώτερο στόχο αποτελεί η σύνδεση της βιώσιμης παραγωγής τροφής με τη γαστρονομία, προσφέροντας υγιεινές επιλογές διατροφής (slow food) στους επισκέπτες.

_x000D_

Στο πλαίσιο αυτό, στους κήπους των ξενοδοχείων του ομίλου καλλιεργούνται με πιστοποιημένες βιώσιμες πρακτικές βιολογικά βότανα, βιολογικά φρούτα και καρποί και βιολογικοί λαχανόκηποι. Είναι ενδεικτικό ότι το εστιατόριο «Pithos», που βρίσκεται στο Creta Maris Beach Resort, προμηθεύεται τα απαραίτητα νωπά λαχανικά και φρούτα από τον κήπο του ίδιου του ξενοδοχείου.

_x000D_

«Βιώσιμες Προμήθειες»

_x000D_

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα «Βιώσιμες Προμήθειες» εκπαιδεύει τους συνεργάτες του ομίλου στις βιώσιμες πρακτικές στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών, με στόχο τη βιώσιμη εταιρική διακυβέρνησή τους. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα λάβουν εκπαίδευση σε βιώσιμες πρακτικές γύρω από το επιχειρείν αναφορικά με το περιβάλλον, την κοινωνία, την εταιρική διακυβέρνηση και πρακτικές διαχείρισης της δικής τους αλυσίδας εφοδιασμού.

_x000D_

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 επιλεγμένοι προμηθευτές ελληνικών προϊόντων με τους οποίους ο όμιλος διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία, ενώ επιδίωξη του Metaxa Hospitality Group είναι η επέκταση του προγράμματος και σε άλλες κατηγορίες προμηθειών. Η πολιτική προμηθειών του ομίλου υλοποιείται με βάση τη συνεχώς αναπτυσσόμενη σχέση της με εθνικούς και τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 72,9% των προμηθευτών των ξενοδοχείων του Metaxa Hospitality Group βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

_x000D_

Παράλληλα, το 92% των προμηθειών σε 20 κύριες κατηγορίες προϊόντων, όπως ελληνικά επιδόρπια, γιαούρτι, αυγά, ζυμαρικά, πραγματοποιείται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

_x000D_

«Ο τουρισμός, εκτός από μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα, έχει και μια μεγάλη δύναμη μετασχηματισμού. Δημιουργεί συνέργειες στη βάση αξιών και διαμορφώνει πρότυπα και συμπεριφορές. Αυτή τη μεγάλη μετασχηματιστική δύναμη αξιοποιούμε προκειμένου να καλλιεργηθεί μια νέα κουλτούρα βιωσιμότητας, με οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, δημιουργούμε σήμερα την “πράσινη γέφυρα” προς το βιώσιμο αύριο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, Ανδρέας Μεταξάς.

_x000D_

Το προφίλ του ομίλου

_x000D_

Το Metaxa Hospitality Group ιδρύθηκε στην Κρήτη το 1975 από τον Νικόλαο Μεταξά και αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, TUI Magic Life Candia Maris στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στη Σαντορίνη, καθώς και ένα συνεδριακό κέντρο, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, επίσης στη Χερσόνησο.

_x000D_

Ο όμιλος έχει δρομολογήσει μία ακόμη επένδυση, προϋπολογισμού περίπου 126 εκατ. ευρώ, στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Καβούσι Ιεράπετρας, η οποία έχει ενταχθεί στις Στρατηγικές Επενδύσεις.

_x000D_

 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu