Η πιο θεαματική αύξηση καταγράφηκε στη Λετονία (+168%) και στην Εσθονία (+119%)
Ξεπέρασαν τις 800.000 οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου που καταχωρίστηκαν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Νορβηγία και στην Ελβετία μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού της Ε.Ε. για το Άσυλο.
Όπως γράφει η εφημερίδα Die Welt, που έχει στη διάθεσή της στοιχεία του ΟΕΕΑ, ο αριθμός αυξήθηκε αλματωδώς από το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και είναι ο υψηλότερος από το 2016.
Στα 29 κράτη κατατέθηκαν 801.459 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου από την 1η Ιανουαρίου ως την 3η Οκτωβρίου.
Η πιο αλματώδης αύξηση καταγράφηκε στη Λετονία (+168%) και στην Εσθονία (+119%), γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω Λευκορωσίας. Η Γερμανία κατέγραψε την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση (+74%) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.
Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες μειώσεις κατέγραψαν η Δανία (–56%), η Μάλτα (–54%), η Κύπρος (–52%) και η Αυστρία (–41%). Η χώρα όπου υποβλήθηκαν μακράν οι λιγότερες αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου μέχρι στιγμής είναι η Ουγγαρία (26).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις