Ωστε οι αμυντικές δαπάνες άνω του 1% να εξαιρεθούν από το «φρένο χρέους»
Η χριστιανική ένωση (CDU/CSU) και οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) της Γερμανίας ανακοίνωσαν την Τρίτη 4 Μαρτίου προτάσεις για τη δημιουργία ενός ταμείου 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για υποδομές και αναθεώρηση των κανόνων δανεισμού, προκειμένου να αυξηθούν μαζικά οι αμυντικές δαπάνες.
Οι ηγέτες και των δύο κομμάτων, που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να σχηματίσουν συνασπισμό μετά τις εθνικές εκλογές τον περασμένο μήνα, είπαν στους δημοσιογράφους ότι τα πρόσφατα γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες τους άσκησαν πίεση να δράσουν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πάγωσε τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μετά από μια σύγκρουση με τον πρόεδρό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι την περασμένη εβδομάδα.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές για την ελευθερία και την ειρήνη μας στην ήπειρό μας, ό,τι χρειαστεί πρέπει τώρα να ισχύει και για την άμυνά μας», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης των συντηρητικών του CDU/CSU και πιθανότατα επόμενος Γερμανός καγκελάριος.
«Βασιζόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να συνεχίσουν να τηρούν τις αμοιβαίες συμμαχικές υποχρεώσεις μας στο μέλλον. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι οι πόροι για την εθνική μας άμυνα και τη συμμαχική άμυνα πρέπει τώρα να επεκταθούν σημαντικά», πρόσθεσαν.
Ο Μερτς είπε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα CDU/CSU και SPD θα υποβάλλουν πρόταση στην Κάτω Βουλή της Bundestag την επόμενη εβδομάδα για τροποποίηση του συντάγματος, ώστε οι αμυντικές δαπάνες άνω του 1% της οικονομικής παραγωγής να εξαιρεθούν από το «φρένο χρέους».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU
- Η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση χιλιάδες άνθρωποι
- Επίδομα Θέρμανσης: Εως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση
- Ουάσινγκτον: Καταστροφικές πλημμύρες – Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό
- Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 19 Δεκεμβρίου
- Peter Greene: Νεκρός στο διαμέρισμά του ο κακός της “Μάσκας” και του “Pulp Fiction”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








