Η ισχύς της στην παγκόσμια σκηνή έχει αποδυναμωθεί
Η Ευρώπη ζηλεύει και είναι θυμωμένη για την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ, επειδή δείχνει ότι η δύναμή της στην παγκόσμια σκηνή έχει αποδυναμωθεί, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος αξιωματούχος ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Η ψυχρή γεροντοκόρη Ευρώπη είναι τρελή από ζήλια και οργή», έγραψε ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, στο Telegram. Είπε ότι η Ευρώπη δεν είχε προειδοποιηθεί για το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ ούτε είχε ερωτηθεί για το περιεχόμενό του. «Δείχνει τον πραγματικό της ρόλο στον κόσμο», είπε. «Ο χρόνος της Ευρώπης έχει τελειώσει» σημείωσε.
Το τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν την Τετάρτη προκάλεσε ανησυχίες σε ορισμένους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι οι δύο ηγέτες θα μπορούσαν να επιδιώξουν να κλείσουν μια συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία με όρους που δεν θα είναι επωφελείς για το Κίεβο.
Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε την Πέμπτη ότι λυπάται που η αμερικανική κυβέρνηση είχε ήδη κάνει αυτό που αποκάλεσε “παραχωρήσεις” στη Ρωσία, ακόμη και πριν από την έναρξη των συνομιλιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θεοδωρικάκος με Μπρατάκο (ΕΒΕΑ): «Ενισχύουμε τον θεσμό των Eπιμελητηρίων, έρχονται νομοθετικές αλλαγές»
- Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Για το 60% των νοικοκυριών τα χρήματα αρκούν μόλις για τις πρώτες 19 ημέρες του μήνα
- Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία κοστίζει 3 τρισ. δολάρια με τη μερίδα του λέοντος στους Ευρωπαίους
- Έρευνα RE/MAX: Το 64% των Ελλήνων έχει τουλάχιστον ένα ακίνητο
- Τέμπη: Μήνυση κατά του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Μπακαΐμη από Καρυστιανού και Ασλανίδη
- AKTOR Romania: Με το βλέμμα στην Ουκρανία εκτελεί σιδηροδρομικά έργα στη Ρουμανία
- Eurostat: Πτώση 2% στη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο – Στο +5,9% η Ελλάδα
- CNN: Η σχέση ΗΠΑ – Ευρώπης δεν θα είναι πια η ίδια μετά το τηλεφώνημα Τραμπ στον Πούτιν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις