Η νευρικότητα χαρακτήρισε την εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση.
Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, οι οποίες σε σημαντικό βαθμό αντισταθμίστηκαν από το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και η αγορά έκλεισε με ήπια πτώση.
Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, μετά την αρχική θετική υποδοχή για το σχηματισμό κυβέρνησης, το ζητούμενο για την αγορά είναι η ταχύτητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 693,54 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,58%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 16 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 703,01 μονάδες (+0,78%) και κατώτερη τιμή στις 686,64 μονάδες (-1,57%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 41,191 εκατ. ευρώ , ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 211.133.086 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,63%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+4,23%), της ΕΥΔΑΠ(+3,13%), της Motor Oil (+3,06%), της Aegean Airilines (+2,89%), της Τέρνα Ενεργειακή (+2,86%), της Τιτάν (+2,32%), της Grivalia Properties (+1,70%), της Coca Cola HBC (+1,64%) και του ΟΛΠ (+1,49%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-11,90%), της Alpha Bank (-9,66%), της Εθνικής (-7,54%), της Jumbo (-4,53%), της ΕΧΑΕ (-3,74%), της Μυτιληναίος (-3,33%), της Πειραιώς (-3,33%), της Ελλάκτωρ (-3,23%), και της ΔΕΗ (-3,10%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+4,23%), του Πετρελαίου (+2,27%) και των Τροφίμων (+1,64%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-8,32%), των Προσωπικών Προϊόντων (-4,47%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,73%).
Ανοδικά κινήθηκαν 44 μετοχές, 47 πτωτικά και 12 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +29,33%, Τηλέτυπος +20,00%, ΑΕΓΕΚ(κο) +18,75%, Altec +18,75% και Yalco+18,39%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Audiovisual -29,84%, PC Systems -17,86%, Eurobanak -11,90%, Προοδευτική-11,76% και Alpha Bank -9,66%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Αστυνομικός σκότωσε νεαρό που απείλησε με μαχαίρι θαμώνες ενός κλαμπ
- Formula 1: Ο Πιάστρι νικητής στη Σαουδική Αραβία μετά την ποινή στο Μαξ Φερστάπεν
- Φάρσα για βόμβα στο πλοίο Flying Cat 3 της Hellenic Seaways
- Λήγει τα μεσάνυχτα η «εκεχειρία» του Πούτιν
- Πολωτικό και διχαστικό μήνυμα Τραμπ ακόμα και την ημέρα του Πάσχα
- Βρετανικά μαχητικά της αναχαίτισαν δύο ρωσικά αεροσκάφη στη Βαλτική Θάλασσα
- Πρωταθλήτρια κόσμου η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
- Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την πειρατεία στο ίντερνετ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις