Για ποιους ζήτησε απαλλαγή
Την ενοχή 12 κατηγορουμένων εκ των συνολικά 21, πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της φονικής πυρκαγιά στο Μάτι με θύματα 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες.
Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Σταματία Περιμένη ζήτησε την ενοχή οκτώ κατηγορουμένων στελεχών της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ανάμεσά τους Ματθαιόπουλος, -Τερζούδης, ), της τότε περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη αλλά και του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή μεταξύ άλλων των κατηγορουμένων, τότε, δημάρχων, και αντιδήμαρχων. Μάλιστα μετά το τέλος της εισαγγελικής αγόρευσης ένταση σημειώθηκε και πάλι στο δικαστήριο με συγγενείς θυμάτων να διαμαρτύρονται και να κατηγορούν το δικαστήριο γιατί τους απαγόρευε να παρεμβαίνουν.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας, έκανε λόγο για ένα τεράστιο έλλειμμα συντονισμού στη κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις πρώτες κιόλας στιγμές και επί της ουσίας σημείωσε ότι οι αρμόδιοι που εκείνες τις ώρες έπρεπε να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις -γνωρίζοντας το ενδεχόμενο ότι οι φλόγες μπορεί να απειλήσουν οικισμό- δεν το έκαναν ή αν το έκαναν στάθμισαν λάθος τα δεδομένα και έδωσαν προτεραιότητα σε υποδομές (σ.σ εννοεί στα διυλιστήρια στην Κινέτα) και όχι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Bentley: Εγκαίνια στο Κέντρο Αρστείας – ορόσημο για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση
- Ντονατέλα Βερσάτσε: Αποχωρεί από τον οίκο μόδας μετά από 27 χρόνια
- Wall Street: Καταγράφει απώλειες – Εκτίναξη 17% από Intel
- Νάγκελ (ΕΚΤ): Βλέπει πληθωρισμό ευρωζώνης στο 2% τέλος του 2025 και ευάλωτη τη Γερμανία στους δασμούς Τραμπ
- Frigoglass: Δάνειο 1 εκατ. ευρώ από Kar-Tess για τα έξοδα των σχεδιαζόμενων εξαγορών
- Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας υπέγραψαν Ουκρανία – Φινλανδία
- Γιούρι Ουσακόφ (σύμβουλος Πούτιν): Μια εκεχειρία 30 ημερών ευνοεί μόνο τον ουκρανικό στρατό
- Τέμπη: Μήνυση κατά Καραμανλή και Σπίρτζη από οικογένεια θύματος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις