Πρόσωπα

Mαρίνα Αρπλιά: Η παιδαγωγός που έκανε τη γονεϊκότητα επιχειρείν και συνεργάζεται με τη Εριέττα Λάτση

Η Μαρίνα Αρπλιά

Έχει εργαστεί ως business developer, καθώς και σε ΜΚΟ

Ένα πλούσιο βιογραφικό, θητεία σε εταιρείες όπως η Google, αλλά και μια εμφάνιση στο επιχειρηματικό ριάλιτι του ΑΝΤ1, Dragons Den, όπου προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών: Η Μαρίνα Αρπλιά, ιδρύτρια της Project Parenting, της πλατφόρμας, στην οποία επένδυσε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση είχε όλα τα εχέγγυα για να ξεκινήσει, εν μέσω δημογραφικού ζητήματος, να κάνει την επιχειρηματική ιδέα της πραγματικότητα.

Επί της ουσίας, το Project Parenting είναι η πρώτη ολιστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς, μια  οργανωμένη πλατφόρμα που αποτελείται από τους καλύτερους επαγγελματίες στη χώρα που δημιουργούν εκπαιδευτικό υλικό για όλους τους ρόλους που μπορεί να επιλέξει να έχει ένας γονιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση πήρε μειοψηφικό ποσοστό στο Project Parenting

Μέσω της εταιρείας συμφερόντων της, Kappa Perla - Τι δήλωσε

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγγραφές σε αυτή ξεπερνούν, από γονείς του 2.000 και από επαγγελματίες τους 100. Σε αυτή, ένας γονέας μπορεί να βρει από ψυχολόγους, μέχρι δικηγόρους και σύμβουλους θηλασμού.

Η ίδια παρουσιάζει τον εαυτό της στο οποίο αναφέρει ότι οι μεγάλες της αγάπες είναι η εκπαίδευση και το περιβάλλον: «Σπούδασα στο Παιδαγωγικό και παρακολούθησα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ευρώπη και την Αφρική, αλλά δεν ήθελα να γίνω δασκάλα. Ήθελα, όμως, πάντα να κάνω κάτι για το παιδί. Εργάστηκα για τέσσερα χρόνια σε μια ΜΚΟ, ασχολήθηκα με το Business Development, δούλεψα σε ένα project της Google και σε μια φαρμακευτική. Ενώ όλα πήγαιναν πολύ καλά στην επαγγελματική μου ζωή, ένιωθα πως δεν είχα βρει ακόμα αυτό που πραγματικά με εξέφραζε. Βλέπεις, πάντα ήθελα να κάνω κάτι που θα με έκανε να νιώθω πως προσφέρω. Να βλέπω τον άμεσο αντίκτυπο της δουλειάς μου στην κοινωνία. Πήρα, λοιπόν, την απόφαση να παραιτηθώ. Οι μεγάλες αγάπες μου είναι η εκπαίδευση και το περιβάλλον. Σκέφτηκα, λοιπόν, πως, για να κάνω κάτι ουσιαστικό για τα παιδιά, θα έπρεπε να κάνω κάτι για τους γονείς τους, γιατί από εκείνους ξεκινούν όλα».

Τονίζει, δε, τη σημασία του να ανήκεις σε μια οικογένεια: «Η οικογένεια είναι το μεγαλύτερο σχολείο που έχει ένα παιδί και θα το έχει για πάντα, ακόμα κι όταν γίνει ενήλικας. Με στενοχώρησε πολύ όταν διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε κάτι για τους γονείς, τους ενεργούς ανθρώπους του τώρα, που παράλληλα διαμορφώνουν τους ενεργούς ανθρώπους του αύριο. Αποφάσισα, λοιπόν, να δημιουργήσω μια πλατφόρμα που θα τους στηρίζει ολιστικά, πρώτα ως ανθρώπους και έπειτα ως γονείς. Έκανα την έρευνά μου και πέρασα τέσσερις δύσκολους μήνες πιστεύοντας ότι ίσως δεν τα καταφέρω. Το ξεκίνησα, όμως, μόνη μου στην αρχή, και τα υπόλοιπα ήρθαν. Πλέον νιώθω ότι είμαι ακριβώς εκεί που γεννήθηκα για να είμαι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα έχει πέντε χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 2019 και πέρα από τους επαγγελματίες, έχει e-shop και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει σεμινάρια και συνέδρια για τη γονεϊκότητα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu