Πολιτική

Κυβερνητική κρίση: Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Σαμαρά από τη ΝΔ – Η δεύτερη φορά μετά το 1993

«Ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, αυτό επεδίωξε», η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Κυβερνητική κρίση μετά την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βήμα της Κυριακής και στην οποία άσκησε σκληρή κριτική ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα και στον ελληνοτουρκικό διάλογο, ζητώντας ευθέως την παραίτηση του ΥΠΕΞ, Γιώργου Γεραπετρίτη. Στην ίδια, μάλιστα, συνέντευξη  «προκατέβαλε» τις επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας τον Κώστα Καραμανλή.

Κατόπιν τούτων, το Μαξίμου αποφάσισε να δείξει πυγμή και προχώρησε στην διαγραφή του από τη ΝΔ, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ρουκέτα» Σαμαρά: «Προτείνω Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώ την παραίτηση Γεραπετρίτη»

Η παρέμβαση Σαμαρά με την συνέντευξή του στο "Το Βήμα της Κυριακής", είναι ένα νέο χτύπημα προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις στη ΝΔ

Έτσι, η ιστορία στη Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα 31 χρόνια μετά… όταν πρωταγωνιστές ήταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς, το 1993.

Η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πρώην Πρωθυπουργοί έχουν το ειδικό προνόμιο να διατυπώνουν κατά καιρούς τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για ζητήματα πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του, ωστόσο, δεν διατύπωσε απόψεις. Αλλά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Επιπλέον, με τρόπο ανοίκειο και προκλητικό, υιοθέτησε ακραία ψεύδη, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών οι οποίες έχουν διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «χαριεντίζονταν» με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας.

Τέλος, η άκαιρη συζήτηση στην οποία επέμεινε γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά προσβολή για το πρόσωπο και τον θεσμό του αρχηγού του κράτους.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω, εδώ και χρόνια, λογικές πολιτικής «καμαρίλας» και συμπεριφορές που διαπνέονται από το κομματικό «γινάτι». Όσοι, δε, οραματίζονται μία συρρικνωμένη ΝΔ στο μέτρο του 18%, ας αναλογιστούν ότι, με τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μέχρι σήμερα τρεις εθνικές εκλογές με ποσοστά της τάξεως του 40%.

Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, αυτό επεδίωξε. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η Κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

Η διαδικασία της διαγραφής

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρέπεμψε τον κ. Σαμαρά με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής του. Η Επιτροπή συνεδριάζει, αποφασίζει και το πρακτικό στέλνεται στον πρόεδρο της Κ.Ο., ο οποίος στη συνέχεια με βάση το πρακτικό και την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ στέλνει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Σαμαρά: «Αλαζόνας και αποκομμένος από τη βάση της ΝΔ ο Μητσοτάκης – Να μου πει πού κάνω λάθος»

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu