Η Google επανέλαβε την επιθυμία της να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα
Την πρόθεση της Ελλάδας να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε ακόμη περισσότερους τομείς της δημόσιας διοίκησης και να συνεργαστεί στενά με την Google Cloud για την υλοποίηση εφαρμογών στους τομείς της αστυνομικής έρευνας, της δημόσιας υγείας, της υποστήριξης των ΑμεΑ και της εξυπηρέτησης των πολιτών, επανέλαβε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε στην Ουάσινγκτον όπου συμμετείχε στο «Google Public Sector Summit» και εκεί επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της εταιρίας Google να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος Υποδομών της Google, Sachin Gupta, ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρείας να διαθέσει τον απαραίτητο προϋπολογισμό για την προώθηση της επένδυσης ενός νέου υπερσύγχρονου κέντρου δεδομένων στην Ελλάδα, που θα ενισχύσει την ψηφιακή υποδομή της χώρας μας και θα προωθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας cloud.
Επίσης, στο πλαίσιο της συνόδου, ο κ. Κυρανάκης είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε κλειστή συνάντηση υπουργών από οκτώ κράτη, στην οποία ο CEO της Google Cloud, Thomas Kurian, παρουσίασε καινοτόμες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για κρίσιμους τομείς δημόσιας πολιτικής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν σε πραγματικό χρόνο οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για την υποστήριξη της αστυνομικής έρευνας σε μεγάλα σύνολα δεδομένων, την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας, την υποβοήθηση Ατόμων με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ), καθώς και την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων.
Η παρουσίαση επεκτάθηκε επιπλέον στη τεχνολογία private cloud που σχετίζεται με την ασφάλεια κρίσιμων κρατικών υποδομών, προσφέροντας ανώτερο επίπεδο προστασίας για ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν κυβερνητικές υπηρεσίες.
Έκθεση δείχνει την πιθανή επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης στην ελληνική οικονομία
Κατά τη διάρκεια του «Google Public Sector Summit», έγινε εκτενής αναφορά στις επιπτώσεις της ευρείας εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στον εργασιακό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, η έκθεση κατέδειξε ότι η πιθανή επιρροή της ευρείας χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αγγίξει το 6% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας έως το 2030, συγκρίνοντας την επίδραση αυτή με άλλες χώρες.
Σχετικά με την εικόνα που αφορά ευρύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, η έκθεση υπολογίζει ότι περίπου το 61% των θέσεων εργασίας της ΕΕ, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 125 εκατομμύρια θέσεις, είναι πιθανό να υποστηριχθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, με παραδείγματα όπως οι δάσκαλοι, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι και διευθυντές.
Περίπου το 32%, που αντιστοιχεί σε 65 εκατομμύρια θέσεις, έχουν χαμηλή έκθεση στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως οι υπάλληλοι εστίασης, εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα και προσωπικό φροντίδας (ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες).
Τέλος, το 7% των θέσεων εργασίας, δηλαδή περίπου 15 εκατομμύρια θέσεις, αντιμετωπίζουν υψηλή έκθεση στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως οι επιμελητές κειμένων, υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης και οι εργαζόμενοι σε κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δημοσκόπηση Marc: Νίκη Κασσελάκη με 34,1% στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ
- Intrakat: Μετονομάζεται σε AKTOR Όμιλος Εταιρειών – Οι νέοι στόχοι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με πτώση έκλεισαν όλοι οι δείκτες
- Intrakat: Αγοράζει ακίνητα 600 εκατ. ευρώ από την Prodea – Προχωράει σε αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ. ευρώ
- Υπ. Ανάπτυξης: Νέα ανανεωμένη λίστα με μειωμένες τιμές σε 362 κωδικούς προϊόντων σούπερ μάρκετ
- Κομισιόν: Επενδύει 1,4 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη βαθιάς τεχνολογίας (Deep Technology)
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Συνέχισαν να ακριβαίνουν ακόμη και τον Οκτώβριο – Μέχρι +48% τον Σεπτέμβριο
- ΗΠΑ: Σε υψηλό 9 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις