Για να δουν μεταξύ άλλων εάν υπάρχει σύνδεση μεταξύ ηφαιστειακών και τεκτονικών σεισμών
Συνεδριάζει η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, η οποία θα αποφασίσει τα βήματα τα οποία θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής οι ειδικοί, ενώ αναμένονται και τα πρώτα δεδομένα από τους δύο σεισμογράφους που ανελκύστηκαν από την περιοχή.
Πολυπληθής επιστημονική ομάδα αναλύει τα δεδομένα που προκύπτουν από τους χερσαίους, αλλά και τους υποθαλλάσιους σεισμογράφους, για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει σύνδεση μεταξύ ηφαιστειακών και τεκτονικών σεισμών.
Οι ειδικοί εγκαθιστούν νέους -υπερσύγχρονους- σεισμογράφους γύρω από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ερευνητική κινητοποίηση προκειμένου να αναλυθεί και να εκτιμηθεί το φαινόμενο.
Στις 17 Φεβρουαριου οκτώ νέοι σεισμογράφοι θα τοποθετηθούν κοντά στο ηφαίστειο Κολούμπο από διεθνή επιστημονική ομάδα που αναμένεται στο νησί.
Εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας, τα σχολικά μαθήματα στην Αμοργό θα πραγματοποιηθούν σήμερα μέσω τηλεκπαίδευσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση για το εφεύρημα Τριαντόπουλου να «μπαζώσει» την προανακριτική
- ΣΥΡΙΖΑ: Νέα συγκάλυψη από τον ενορχηστρωτή του μπαζώματος, Κυριάκο Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ: Παραπομπή Τριαντόπουλου σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και όχι όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία
- ΤΗΕΟΝ INTERNATIONAL: Νέες παραγγελίες από βόρεια Ευρώπη αυξάνουν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών
- Πήραν παράταση τα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Γερμανία και γεωπολιτικά στο επίκεντρο
- Τηλεφώνημα Τραμπ – Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος σταματά μόνο τα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας
- Μητσοτάκης: Χαιρετίζει τη απόφαση Τριαντόπουλου και καλεί την αντιπολίτευση στη Βουλή για το άρθρο 86
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις