Αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, στη συνάντηση μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Ντέκλαν Κοστέλο ενημέρωσε την ελληνική αντιπροσωπεία ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιθυμεί συμφωνία και έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ο Ντέκλαν Κοστέλο εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών είναι “γεφυρώσιμες”.
“Αναμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση”, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος τόνισε ότι “δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια, αλλά την άρση της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δημόσια σφαίρα”.
Ο κ. Ξυδάκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι θεσμοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την προσφορά τεχνογνωσίας στη σταθεροποίηση και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να εργασθούν για τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής. Ο κ. Ξυδάκης έκανε επίσης λόγο για “αυξανόμενο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη” και υποστήριξε ότι αυτό οδηγεί στον ευρωπαϊκό σκεπτικισμό, ευνοεί τη δημιουργία λόγου μίσους κατά της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σιδηροδρομικό δίκτυο: 4 έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες του 2023 σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα
- Κομισιόν: Σε επικοινωνία με τις ισπανικές και πορτογαλικές αρχές για τα αίτια του blackout
- Wall Street: Σταθεροποιητικές τάσεις εν αναμονή των αποτελεσμάτων των «Big Tech»
- Aktor: Έπεσαν οι υπογραφές για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου ύψους 181,6 εκατ. ευρώ
- IBM: Προχωράει σε επενδύσεις 150 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ τα επόμενα 5 χρόνια
- Στα 58 ευρώ/μεγαβατώρα η χονδρική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για την Τρίτη 29/4
- Συναγερμός για νέα πυρκαγιά στην Ηλεία
- Μπέσεντ: «Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν ένα ισχυρό ευρώ»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις