Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.198, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 607.356 (ημερήσιαμεταβολή+0,4%),εκ των οποίων 51 %άνδρες.
Μεβάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.947 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,99 (95% ΔΕ: 0.88 – 1.06).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.014 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 390 (59,7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 350 (89,74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (10,26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.024 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 202 (ημερήσια μεταβολή -11,79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ηράκλειο Κρήτης: Δύο τεχνολογικές επενδύσεις ανεβάζουν το επίπεδο της πόλης
- Χατζηδάκης για αναβάθμιση από Moody’s: Επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα
- Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά με σταθερές προοπτικές
- Ο αντιπρόεδρος Χατζηδάκης ζητά από τους υπουργούς «σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»
- Οι ΗΠΑ «εκλιπαρούν» ευρωπαϊκές χώρες να τους στείλουν… αυγά
- ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από Τουρκία, επιβλήθηκε πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
- ΗΔΙΚΑ: Ποιος ευθύνεται για τις κρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις
- Εθνική Ένωση Καφέ ΗΠΑ προς Τραμπ: Οι δασμοί θα αυξήσουν 50% την τιμή του καφέ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις