Η οριστική συμφωνία θα υπογραφεί μέχρι τον Νοέμβριο - Σε πρώτη φάση η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα εξασφαλίσει το 41% της πρώην Alitalia, με αύξηση κεφαλαίου 325 εκατ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» στην αγορά της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας ΙΤΑ (η οποία δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της ιστορικής Alitala) από τη Lufthansa.
Στη συμφωνία, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, θα πρέπει να περιέχονται όροι υπέρ της διαφύλαξης του ελεύθερου ανταγωνισμού στην πρόσβαση στο αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου, για τις πτήσεις της IΤΑ sτην Ευρώπη και τις αεροπορικές συνδέσεις ανάμεσα στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και τη Βόρεια Αμερική, με «άνοιγμα» σε νέες πτήσεις άλλων εταιριών.
Η οριστική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο και, σε πρώτη φάση, η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα εξασφαλίσει από το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης το 41% της ITA, με αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 325 εκατ. ευρώ. Σε δεύτερη φάση, εντός του 2033, η Lufthansa θα αποκτήσει το 100% των μετοχών του ιταλικού αερομεταφορά, που δημιουργήθηκε το 2020, έναντι 829 εκατ. ευρώ.
«Πρόκειται για μια ιταλική, γερμανική και ευρωπαϊκή επιτυχία, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι. «H θετική συμφωνία με τη Lufthansa θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τις αεροπορικές συνδέσεις από και προς την Ιταλία και να αναπτύξουμε την οικονομία της χώρας μας. Η Ρώμη θα γίνει το κύριο σημείο αναφοράς για τις αεροπορικές συνδέσεις με την Αμερική και την Αφρική», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παραίτηση Γεωργίας Γιοβάνη από ΑΔΜΗΕ, νέος πρόεδρος ο Ι. Καράμπελας
- Παπαθανάσης: Πλήρης αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού και επενδυτικού εργαλείου που έχουμε το 2025
- UniCredit: Στις 28/04 αρχίζει η υποβολή προσφορών για την εξαγορά της Banco BPM
- Trade Estates: Αύξηση 73,1% το 2024 και μέρισμα (καθαρό) €0,10 ανά μετοχή
- Jungheinrich: Η δημιουργία τμήματος αυτοματισμού και η σειρά Powerline στο επίκεντρο για το 2025
- Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Ο Fabrizio Bocchetti νέος Γενικός Διευθυντής, Πρόεδρος ΔΣ και CEO της Merck για Ελλάδα και Κύπρο
- Softweb: Αύξηση 21% στον κύκλο εργασιών, στα 1,8 εκατ. ευρώ το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις