Νέα

Κίνα: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο θα τον έχουν μέχρι τέλους

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Λιν Τζιάν

«Ο εκφοβισμός δεν μας τρομάζει. Το bulling δεν λειτουργεί με εμάς»

«Το ζήτημα της φαιντανύλης είναι μια αδύναμη δικαιολογία για την αύξηση των αμερικανικών δασμών στις κινεζικές εισαγωγές. Τα αντίμετρά μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας είναι απολύτως θεμιτά και απαραίτητα», τονίζει σε δήλωσή του εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Λιν Τζιάν (Lin Jian) στη δήλωσή του υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ, όχι οποιοσδήποτε άλλος, είναι υπεύθυνες για την κρίση Φαιντανύλης εντός των ΗΠΑ. Στο πνεύμα της ανθρωπιάς και της καλής θέλησης προς τον αμερικανικό λαό, έχουμε λάβει ισχυρά βήματα για να βοηθήσουμε τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Αντί να αναγνωρίσουν τις προσπάθειές μας, οι ΗΠΑ προσπαθούν να συκοφαντούν και να μεταθέσουν την ευθύνη στην Κίνα και επιδιώκουν να πιέσουν και να εκβιάσουν την Κίνα με αυξήσεις δασμών. Μας τιμωρούν που τους βοηθήσαμε. Αυτό δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των ΗΠΑ και θα υπονομεύσει τον διάλογο και τη συνεργασία μας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, συμπλήρωσε.

Ο εκφοβισμός δεν μας τρομάζει. Το bulling δεν λειτουργεί με εμάς. Η πίεση, ο εξαναγκασμός ή οι απειλές δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της Κίνας. Όποιος χρησιμοποιεί τη μέγιστη πίεση στην Κίνα επιλέγει τον «λάθος τύπο» και κάνει λάθος υπολογισμό. Εάν οι ΗΠΑ θέλουν πραγματικά να λύσουν το ζήτημα της φαιντανύλης, τότε το σωστό είναι να διαβουλευθούν με την Κίνα αντιμετωπίζοντας ο ένας τον άλλον ως ίσο.

Εάν ο πόλεμος είναι αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ, είτε είναι πόλεμος δασμών, εμπορικός πόλεμος ή οποιοδήποτε άλλο είδος πολέμου, είμαστε έτοιμοι για μάχη μέχρι το τέλος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu