Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ θέτει και το περιουσιακό θέμα και ζητά την προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Μειονότητας μετά και τις κατηγορίες για παράνομες απαλλοτριώσεις από τις αλβανικές αρχές
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας 2019 – 2024 με αφορμή τις καταγγελίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας για το αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών στη διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στο δήμο Χειμάρρας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην ερώτηση του ο Έλληνας ευρωβουλευτής θέτει και το περιουσιακό θέμα και ζητά την προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας μετά και τις κατηγορίες για παράνομες απαλλοτριώσεις από τις αλβανικές αρχές.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Την περασμένη Κυριακή στο δήμο της Χειμάρρας στην Αλβανία, μία υπό ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διεξήχθησαν επαναληπτικές δημοτικές εκλογές. Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας με ανακοίνωσή τους έχουν καταγγείλει προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος με εγγραφές νέων ψηφοφόρων και με την απαγόρευση της αλβανικής κυβέρνησης να ψηφίσουν και να ασκήσουν το αναφαίρετο συνταγματικό τους δικαίωμα βάζοντας καινοφανή προσκόμματα. Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών.
Ενώ το συγκεκριμένο θέμα συνδέεται απόλυτα με το περιουσιακό ζήτημα και την προστασία των ιδιοκτησιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο Δήμο της Χειμάρρας και τις κατηγορίες για παράνομες απαλλοτριώσεις από τις αλβανικές αρχές.
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
– Πως αξιολογεί τις συγκεκριμένες καταγγελίες για τον τρόπο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα;
– Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία;»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παραίτηση Γεωργίας Γιοβάνη από ΑΔΜΗΕ, νέος πρόεδρος ο Ι. Καράμπελας
- Παπαθανάσης: Πλήρης αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού και επενδυτικού εργαλείου που έχουμε το 2025
- UniCredit: Στις 28/04 αρχίζει η υποβολή προσφορών για την εξαγορά της Banco BPM
- Trade Estates: Αύξηση 73,1% το 2024 και μέρισμα (καθαρό) €0,10 ανά μετοχή
- Jungheinrich: Η δημιουργία τμήματος αυτοματισμού και η σειρά Powerline στο επίκεντρο για το 2025
- Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Ο Fabrizio Bocchetti νέος Γενικός Διευθυντής, Πρόεδρος ΔΣ και CEO της Merck για Ελλάδα και Κύπρο
- Softweb: Αύξηση 21% στον κύκλο εργασιών, στα 1,8 εκατ. ευρώ το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις