Ούτε η ελληνική δικαιοσύνη και ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι υπεράνω κριτικής
Το πόρισμα του Άρειου Πάγου σχετικά με τις υποκλοπές, κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με την Μαρία Γεωργίου, ο Μιχάλης Κατρίνης, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όπως δήλωσε αρχικά στη δημοσιογράφο «Καταρχάς, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και κρίσης. Ούτε καν η ελληνική δικαιοσύνη και ο θεσμός της Δικαιοσύνης, την οποία το ΠΑΣΟΚ πιστεύει και βεβαίως θα θωρακίσει με τον προσήκοντα τρόπο όταν αναλάβει τις τύχες διακυβέρνησης της χώρας. Εδώ λοιπόν, υπάρχει μια απόφαση η οποία λέει ότι για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών, στην οποία νομίζω ότι όλοι πραγματικά αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός που παρακολουθεί έναν πολιτικό αρχηγό, τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικούς πρώτης γραμμής, όπως είναι στελέχη της κυβέρνησης-και λέει η Δικαιοσύνη ότι όλους αυτούς τους παρακολουθούσαν τέσσερις εταιρείες, τέσσερις ιδιώτες, τέσσερα πρόσωπα, χωρίς να έχουν εντολή να το κάνουν, χωρίς να έχουν προφανές και σαφές κίνητρο, αλλά μια ωραία πρωία αποφάσισαν να στείλουν το Predator για να παγιδεύσουν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή υπουργούς της κυβέρνησης. Και ένας στους τρεις να είναι κοινός στόχος του Predator αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Ευθύνης. Προσέξτε, ο ένας στους τρεις που παρακολουθείτο ήταν κοινός στόχος του Predator που αφορά αυτά τα πρόσωπα και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που σας θυμίζω ότι εποπτεύεται από τον πρωθυπουργό της χώρας (…).
Άρα, εδώ καταλαβαίνετε ότι δεν είναι συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες. Εμείς ζητήσαμε να γίνει συζήτηση του πορίσματος στο αρμόδιο θεσμικό όργανο στη Βουλή και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ συνυπέγραψε μαζί με μια ευρεία γκάμα πολιτικών κομμάτων να γίνει μια συζήτηση και ενημέρωση από την ηγεσία του Αρείου Πάγου πως καταλήγει σε αυτό το πόρισμα και ουσιαστικά στην αρχειοθέτηση διότι απαλλάσσει πολιτικά πρόσωπα που έχουν άμεση-έμμεση ευθύνη εποπτεία για τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πώς φτάνει σε αυτό το πόρισμα; Να γίνει λοιπόν, συζήτηση ανοιχτή στη Βουλή (…). Και η κυβέρνηση τι κάνει; Χρησιμοποιώντας την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία θάβει την υπόθεση. Θεωρεί ότι αυτή η υπόθεση πηγαίνει στο αρχείο (…)».
Και στη συνέχεια πρόσθεσε «Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί η ηγεσία του δικαστηρίου, η οποία βγάζει μια απόφαση, δεν έρχεται στην Επιτροπή της Βουλής να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα το σκεπτικό πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το πόρισμα. Αν λοιπόν, κάποιοι θεωρούν ότι σε ένα θέμα στο οποίο η Ελλάδα εγκαλείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από διάφορους φορείς που ασχολούνται με θέματα δημοκρατίας και διαφάνειας και που δυστυχώς κατατάσσουν τη χώρα μας στις μεσαίες ή κατώτερες θέσεις των πολιτευμάτων που σέβονται το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, αν όλοι θεωρούν ότι όλο αυτό θα περάσει, αυτό που λέμε στο «αβαβά» ή θα αρχειοθετηθεί ή θα ξεχαστεί-επειδή η ηγεσία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι αυτή τη στιγμή τέσσερις ιδιώτες μια ωραία πρωία αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το πολιτικό σύστημα και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για να περάσει η ώρα τους και όχι γιατί είχαν συγκεκριμένη εντολή να το κάνουν αυτό-εγώ σας διαβεβαιώνω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει αυτό το πράγμα ούτε να ξεχαστεί και κυρίως ούτε να αφεθεί η παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί να επαναληφθεί στην Ελλάδα εν έτη 2024. Αυτά μας γυρνάνε, εννοείται πίσω».
Τέλος, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το εξής «Κοιτάξτε, πέρα από το δικαστικό κομμάτι, γιατί όπως έλεγαν, υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας, υπάρχουν και δικαστές εις τας Ευρώπης, υπάρχει και η πολιτική αντιμετώπιση του θέματος. Εδώ λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει φτιάξει τις ανεξάρτητες αρχές, τις έχει θωρακίσει, τις πιστεύει, τις στηρίζει, που πιστεύει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει αυτή τη στιγμή να είναι το τελευταίο καταφύγιο των Ελλήνων πολιτών που δυστυχώς στις έρευνες κοινής γνώμης λένε ότι δεν εμπιστεύονται την Ελληνική Δικαιοσύνη-και δεν μιλάμε μόνο για την υπόθεση των υποκλοπών. Σας θυμίζω τι έλεγαν οι πολίτες για την τραγωδία των Τεμπών όταν ερωτώνται αν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη ότι θα αποδώσει ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών, 7 στους 10 Έλληνες έλεγαν όχι, δεν την εμπιστευόμαστε. Και αυτό δεν προκύπτει τυχαία. Προκύπτει γιατί έχουν προηγηθεί εξεταστικές επιτροπές που είναι ας πούμε, δικαστικά σώματα εν δυνάμει, τα οποία έχουν πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία πάντα κουκουλώνουν τις υποθέσεις και βγάζουν αθώους όλα τα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία των σιδηροδρόμων. Άρα, όταν οι πολίτες βλέπουν ότι υπάρχει μια γενικότερη κατάσταση κουκουλώματος ή καψίματος μιας υπόθεσης που συγκλονίζει την κοινή γνώμη και όταν η δικαιοσύνη δεν κάνει ό,τι μπορεί περισσότερο για να αλλάξει αυτή την εικόνα, όχι λειτουργώντας ως λαϊκό δικαστήριο, αλλά ουσιαστικά στηρίζοντας τη δική της παρουσία και τη δική της θεσμική υπόσταση που εγώ πιστεύω και το ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι πρέπει να είναι και είναι στη συνείδηση των πολιτών. Άρα, είναι ένα στοίχημα και της δικαιοσύνης και της πολιτικής. Να αποκατασταθεί δηλαδή, το κύρος της Δικαιοσύνης και οι πολίτες να πιστέψουν και πάλι ότι ναι, στη χώρα μπορεί και πρέπει να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη στα πάντα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πως θα δουλέψουν τα εμπορικά καταστήματα στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- Μητσοτάκης στο συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ: «Η Ευρώπη πρέπει να γεφυρώσει το τεχνολογικό χάσμα με τις ΗΠΑ»
- Ο Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές με Φιντάν
- ΥΠΕΘΟ: 16 ερωτήσεις – απαντήσεις για τον νέο Προϋπολογισμό
- ΠΟΥ: 226 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου στο Λίβανο
- Επίδομα παιδιού: Πότε θα λάβουν χρήματα οι δικαιούχοι για την 5η και την 6η δόση
- Κυρανάκης: «Το πιθανό κύκλωμα πήγε να δηλώσει 45 ακίνητα σε Αγκίστρι, Ύδρα και Σπέτσες πάνω από 550.000 τ.μ.»
- Γκιουλέκας: Με χρονικό ορίζοντα το 2070 χρειάζεται να σχεδιάζονται σήμερα οι πόλεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις