Η συνάντηση θα διεξαχθεί σε τρίτη χώρα, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ
Και δεύτερη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί κατά τις δύο επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο RIA.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί σε τρίτη χώρα, διευκρίνισε ο Ριαμπκόφ προσθέτοντας ότι υπάρχει «επί της αρχής συμφωνία» για διαβουλεύσεις για την επεξεργασία «ολόκληρου του πακέτου των προβλημάτων».
«Σήμερα είμαστε αντιμέτωπο με δύο παράλληλες, αλλά, φυσικά, πολιτικά συνδεόμενες διαδρομές: η μία είναι οι υποθέσεις της Ουκρανίας, η άλλη είναι διμερής», είπε.
«Ένας διάλογος για την στρατηγική σταθερότητα και τον έλεγχο των εξοπλισμών είναι δυνατός όταν θα διαπιστώσουμε ορατή στροφή της αμερικανικής πολιτικής προς το καλύτερο», δήλωσε προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και την Μέση Ανατολή.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η πρώτη συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως σε διμερή θέματα, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ, πολύ σημαντικό βήμα» για την επίτευξη συμφωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσης ότι μία τετ-α-τετ συνάντηση Πούτιν -Τραμπ είναι πιθανή εντός του μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαντορίνη – Αμοργός: Κλειστά σχολεία μέχρι και 28 Φεβρουαρίου
- Berkshire Hathaway: Εκτίναξη 71% στα λειτουργικά κέρδη με 14,527 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο 2024
- Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στην αγορά της Μιλούζ – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
- Συνεδριάζουν οι Επιτροπές για τη σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη και Αμοργό
- Μακρόν: Οι σύμμαχοι δεν βάζουν δασμούς ο ένας στον άλλον, θα πω στον Τραμπ
- Bloomberg για δασμούς Τραμπ: Στα 28 δισ. ευρώ το κατ΄ αρχήν κόστος για την ΕΕ σε χάλυβα και αλουμίνιο
- Τραμπ σε Μασκ: «Θα ήθελα να σε δω πιο επιθετικό»
- Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Καμία ειρηνευτική λύση χωρίς την Ουκρανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις