Απαραίτητο το management skill στις ΜμΕ και ιδιαίτερα σημαντική η σωστή επιλογή ομάδων
Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωσή της σύμπραξης της Inspiring Earth με το επενδυτικό ταμείο SMerc του πρώην τραπεζίτη Νίκου Καραμούζη, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος (εκ των συνιδρυτών της Intralot), Πρόεδρος & CEO της Ιnspiring Earth μίλησε σε γνωστό συνέδριο για τον αντίκτυπο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία.
Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτημα για την πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το πώς μπορούν οι ΜμΕ να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους, ο κ. Αντωνόπουλος απάντησε πως έως και το 97% των επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας είναι ΜμΕ και τόνισε το πώς αυτές στηρίζουν και τις μεγάλες εταιρείες.
Επιπρόσθετα, ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζεται ένας επενδυτικός βραχίονας για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Χρειάζεται μια πυραμίδα μικρομεσαίων funds για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ.
Παράλληλα, ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε πως χρειάζεται management skill στις ΜμΕ, λέγοντας παράλληλα πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η σωστή επιλογή ομάδων.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που δίνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, εστιάζοντας στον κλάδο της μεταποίησης.
Yπενθυμίζεται ότι η Inspiring Earth έχει ως στόχο να επενδύει πλειοψηφικά στο αρχικό στάδιο των start-ups και αναζητά ευκαιρίες με βάση τις εξελίξεις και τις ανάγκες στην αγορά, με κεντρικό άξονα να επενδύει στο αρχικό στάδιο. Επιδιώκει να ελέγχει πλειοψηφικά τις εταιρείες στις οποίες επενδύει, που κοινό χαρακτηριστικό τους έχουν ότι παράγουν κάτι στην Ελλάδα που μπορεί να απευθυνθεί στο εξωτερικό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελίν: Επεκτείνει τη συνεργασία της με την Emfasis Non-Profit για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
- Παραίτηση Γεωργίας Γιοβάνη από ΑΔΜΗΕ, νέος πρόεδρος ο Ι. Καράμπελας
- Παπαθανάσης: Πλήρης αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού και επενδυτικού εργαλείου που έχουμε το 2025
- UniCredit: Στις 28/04 αρχίζει η υποβολή προσφορών για την εξαγορά της Banco BPM
- Trade Estates: Αύξηση 73,1% το 2024 και μέρισμα (καθαρό) €0,10 ανά μετοχή
- Jungheinrich: Η δημιουργία τμήματος αυτοματισμού και η σειρά Powerline στο επίκεντρο για το 2025
- Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Ο Fabrizio Bocchetti νέος Γενικός Διευθυντής, Πρόεδρος ΔΣ και CEO της Merck για Ελλάδα και Κύπρο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις