Κυρίως λόγω των αυξανόμενων φόβων μετάδοσης από μια πιθανή χρεοκοπία της Country Garden και συνολικά από την αστάθεια στον τομέα των ακινήτων της Κίνας
Η JP Morgan αύξησε την πρόβλεψή της για τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης για τις αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως στο 9,7% από 6% το 2023.
Επίσης, αύξησε την πρόβλεψή της για τον κίνδυνο χρεοκοπίας για την Ασία στο 10% από 4,1% — το ποσοστό αυτό μειώνεται σε μόλις 1%, εάν εξαιρεθούν τα ακίνητα στην Κίνα.
Η τράπεζα αναμένει ότι τα ακίνητα στην Κίνα θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% όλων των όγκων αθέτησης υποχρεώσεων στα ομόλογα υψηλής απόδοσης των αναδυόμενων αγορών το 2023, ακολουθούμενα από το 35% σε ρωσικές εταιρείες και 12% από τους εκδότες της Βραζιλίας.
Η JPMorgan αύξησε το ρίσκο για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές, κυρίως λόγω των αυξανόμενων φόβων μετάδοσης από μια πιθανή χρεοκοπία της Country Garden και συνολικά από την αστάθεια στον τομέα των ακινήτων της Κίνας.
Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων προειδοποιεί ότι η Country Garden έχει πολύ μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο από την China Evergrande Group, η οποία χρεοκόπησε το 2021 και ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους τον Μάρτιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πουλάει το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη φθηνότερα από την αγορά πριν 28 χρόνια
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις